Društvo

Bravo za zrenjaninske naprednjake: Em u gradu i dalje nema pijaće vode, em će da popiju tužbu od investitora!

Otvorenim pismom javnosti obratio se investitor zrenjaninskog prečistača vode, javnosti poznat kao “Grupa Zillio“ d.o.o., objasnivši da je odlučio da svoja prava brani i ostvari pred nadležnim sudovima jer postrojenje za prečišćavanje vode još uvek nije pušteno u rad.

Koga će tužiti iz saopštenja nije jasno, ipak navode da su spremni da postrojenje prodaju „ispod cene koštanja“. A koja je cena koštanja to javnost ne zna kao ni zašto bi pogon, za koji tvrde da valja, bio dat ispod cene.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) OVAJ JE DNO ČAK I ZA STANDARDE SNS: BIZON, MOLER I ĐUBRE ZAJEDNO PLJUJU OLIVERA IVANOVIĆA

-Fabrika je spremna za rad od avgusta 2017. i u nju je ugrađena oprema najpoznatijih svetskih proizvođača. Imajući u vidu razmere problema, pristali smo da prodamo fabriku i ispod cene koštanja pod uslovom da bude u dogovorenom i u vrlo kratkom roku. Svakim danom se troškovi gomilaju a datuma rešenja problema nema na vidiku. Spremni smo da svoja prava branimo na sudu – navode u Zilio doo, sa sedištem u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: POSTOJI SNIMAK NA KOME ČELNICI KORIDORA PRIMAJU MITO: INŽENJER KOJI JE NAPUSTIO FIRMU OTKRIVA NEPOZNATE DETALJE

Najveće žrtve loših procena i postupaka zrenjaninske vlasti su građani Zrenjanina, smatra opoziciona Liga socijaldemokrata Vojvodine koja je zbog obraćanja javnosti investitora zatražila hitnu sednicu lokalnog parlamenta.

-Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina zahteva hitno sazivanje vanredne sednice Skupštine grada na kojoj će odbornici biti upoznati sa svim bitnim detaljima u vezi sa problemima sa funkcionisanjem postrojenja za prečišćavanje vode – navode u LSV.

U zrenjaninskoj javnosti ovaj investitor – koga čine Gruppo Zilio ogranak Beograd, Gruppo Zilio doo Novi Sad i Synertech doo Beograd koje zastupa Nenad Obradović – je odavno doveden u pitanje. Pre svega jer su firme osnovane pola godine do godinu dana pre zaključenja ugovora o gradnji zrenjaninskog prečistača bez referenci u poslovima sa vodom, zbog indicija da je ugrađivana oprema različitih a ne samo italijanskih proizvođača, počev od danskih do kragujevačkih delova kao i zbog činjenice da je ceo projekat kreiditiran i prezadužen, dalje da ne može, po važečim zakonima, da dobije dozvolu za rad. Poslednja cifra koja se spominje je 8 miliona evra, koliko je “investitor” naveo da košta postrojenje koje već godinu dana ne-prečišćava zabranjenu zrenjaninsku vodu. Nejasno je i da li je bilo pregovora u Vladi Srbije o otkupljivanju fabrike i ko bi sad trebao da razreši “zrenjaninski čvor”.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆEVA POSETA KIM IMA ZA CILJ DA UBEDI SRBE DA IM JE BOLJE DA ŽIVE U VELIKOJ ALBANIJI

(izvor: danas.rs)

Comments

comments