Društvo

Bujošević u strahu od Prvanovića – pokušao da diskredituje večerašnji protest!

Generalni direktor Radio televizije Srbije oslovio je saradnika Instituta za fiziku i prvog potpisnika akademnse zajednice za promenu uređivačke politike RTS-s, Slobodana Prvanovića moronom i budalom.

“Čovek koji bi da stvara novu Radio-televiziju Srbije (RTS) priznaje da je u životu milion puta ispao budala što se tiče politike, da je moron i da nema prava da nekome soli pamet, ipak, ne može da se mane politike, to je jače od njega”, navodi Bujošević.

On za Prvanovića kaže da je čovek koji nastavlja da se javnosti predstavlja kao čovek koji očito ne zna šta će sa sobom.

Piše da je Prvanović izgleda uzeo na sebe i “obavezu da meri gustinu ‘medijskog mraka'” u Srbiji i utvrdio da oko RTS-a “navodno vlada najveća pomračina” i podsetio na “Protest profesora za novi RTS”, koji je najavljen za večeras, a čiji je jedan od organizatora Prvanović.

Otvoreno pismo Dragana Bujoševića pojavilo se taman na vreme pred protest koji je Prvanović najavio za večeras te nesumnjivo pokušava da ga diskredituje i time opravda svoju uređivačku politiku.

Protest “Za novi RTS” koji organizuje akademska zajednica predvođena Slobodanom Prvanovićem biće održan večeras u 18 časova na Trgu Nikole Pašića, a podržale su ga brojne organizacije, ličnosti i politički akteri.

Protestu su prethodile dve konferencije akademskih građana, na prvoj su uputili predloge kojima bi se uređivačka politika uskladila sa zakonom i potrebama građana, a na rugoj zatražili ostavke rukovodstva nakon što niko od nadležnije nije reagovao na ono što je bilo izneto na prvoj konferenciji.

Građani su se više od godinu dana, na raznim protestima, ukazivali na medijski mrak i posećivali zgradu Radio televizije Srbije, a na jednom od protesta 1 od 5 miliona građani su u tu zgradu i ušli.

 

Comments

comments