Politika

Zelenović za Nova S: nije mi bilo lako da donesem odluku

Izvor: N1, NovaS

Nije mi bilo lako kada nisam dobio podršku partnera iz Saveza za Srbiju jer sam tu podršku očekivao, potajno se nadam da je to moguće i da će SzS da donese odluku da podrži Šabac ili Paraćin, rekao je Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca i lider Zajedno za Srbiju.

Bez obzira na to da li će stići podrška od kolega, sa kojima je osnovao SzS i iz kog je izašao po donošenju odluke da će izaći na izbore u Šapcu, Zelenović je apsolutno ubeđen da je doneo dobru odluku i da će na izborima pobediti, piše Nova S.

Na pitanje zašto je bio u kampanji bojkota izbora po selima u Šapcu, a onda doneo odluku da izađe na izbore, Zelenović kaže: “Stranka koju ja predvodim je od početka bila deo svakog integrativnog procesa koji se desio, bilo da je u pitanju SzS ili šire grupisanje potpisnika Sporazuma sa narodom, bilo proces ujedinjenja Demokratske stranke. Sa svakim smo bili vrlo otvoreni i prijateljski nastrojeni, pomogli svakome kome smo mogli. SzS je svoju kampanju krenuo iz Šapca i za sve to vreme bilo je nekako potpuno jasno da će pitanje tog posebnog statusa Šapca i Paraćina doći do svoje kulminacije”.

Zelenović kaže i da ga “jako boli” kad neko kaže da je on na neki način narušio jedinstvo opozicije.

“Ni jednim svojim aktom, ni jednom svojom rečju nikada nisam to uradio. Kad god smo imali razgovore koji su vezani za poseban status Šapca, a to naravno polazi i od činjenice kada smo potpisali Sporazum sa narodom, u Šapcu i Paraćinu nismo izašli iz Parlamenta, nismo napustili druge institucije zato što tamo postoji neki parlamentarizam. Kad smo proglasili bojkot, niko od nas nije tražio da predamo vlast. Ne, mi smo aktivno učestvovali u kampanji bojkota”, kazao je.

Lider ZZS kaže da nikoga nije slagao.

“Vidite, ja nikog nisam slagao, nikoga nisam obmanuo, bilo da se radi o nekoj redovnoj komunikaciji ili na javnim nastupima. Ja nikada nisam rekao da neću izaći na izbore u Šapcu. Uvek sam govorio istu stvar i ponavljao da ćemo mi u Šapcu, kad dođe vreme, saopštiti svoju odluku. Istraživanja pokazuju da su rezultati izvanredni i da ćemo pobediti”, naglasio je.

A šta kažu ankete?

“Rezultati istraživanja koja ja imam i ono što vidim kod građana mi ulivaju optimizam i ono što sam video je da su rezultati izvanredni tako da očekujem, zahvaljujući energiji Šapčana i njihovoj proceni, da se vredi boriti za normalan i pristojan život u slobodnom gradu i da ćemo pobediti”, kazao je Zelenović.

Dodao je da mu nije bilo lako kada nije dobio podršku od SzS.

“Ja stvarno nisam dugo u politici i nikad sebe nisam doživljavao nekakvim političarem i nije mi bilo lako kada nisam dobio podršku od partnera iz SzS jer sam tu podršku očekivao i verujem da je odluka koju smo doneli mi u Šapcu dobra, kako za Šapčane tako i za celu Srbiju”, rekao je Zelenović.

Ali, ne želi da kaže ništa loše o SzS.

“Odluka saveza da nas ne podrži, koju sam ja zaista željno iščekivao, je pogrešna i to je sve što ću reći o Savezu. Nigde nisam ništa loše rekao o bilo kome ko se zajedno sa mnom borio protiv ovog režima. Niko nas nije izbacio iz saveza, nisam isključen, ja sam samo rekao kakva je naša odluka i tražio podršku koju nisam dobio. I dan danas sam uveren da je moja odluka dobra”, naglasio je Zelenović.

Comments

comments