Društvo

“Čari” stranačkog zapošljavanja: Politički analitičar blizak SNS-u dobio posao u bolnici!

Politički analitičar Branko Radun dobio je stalno zaposlenje u Opštoj bolnici u Subotici na mestu tehničara u IT sektoru.

Radun je poznat i kao „uticajni tviteraš“ pa je ova informacija, sa nevericom, prenošena i komentarisana najviše na ovoj društvenoj mreži.

PROČITAJTE JOŠ: LUČANI POSTAVILI NESLAVAN REKORD: 200 SUMNJIVIH AUTOMOBILA NA 16.000 BIRAČA

Pitanja koja se najčešće postavljaju je – da li je to istina, šta je istoričara po zvanju kvalifikovalo za ovaj posao i otkud stalno zaposlenje u vreme zabrane zapošljavanja u javnom sektoru.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) NOVA NAREĐENJA SNS BOTOVIMA OD KOJIH JE I NAS SRAMOTA!

– Informacija je tačna, dobio sam zaposlenje. Jesam istoričar po obrazovanju, ali sam završio srednju elektrotehničku školu, tako da sam kvalifikovan za taj posao – potvrdio nam je Branko Radun (na slici ispod). Kaže da se prijavio na konkurs koji je raspisan krajem novembra i da je jedini koji se javio.

– Konkurs je i dalje otvoren jer bolnici u IT sektoru treba još ljudi. Plata je mala i nema zainteresovanih – ističe naš sagovornik. On je dodao da će raditi u internet delu, ali će biti i podrška PR timu, „jer se i jednim i drugim bavi godinama“. Radun naglašava da on nigde nije bio u radnom odnosu, već je radio kao saradnik na sajtu Vidovdan. Nije se izjašnjavao u vezi sa zabranom zapošljavanja u javnom sektoru, navodeći da su u subotičkoj bolnici (na slici ispod) otvoreni brojni konkursi jer su im potrebni ljudi u mnogim oblastima.

Portal „Slobodna Subotica“ koji je prvi pisao o novom radnom mestu poznatog političkog analitičara, naveo je da je prema njihovim izvorima iz lokalnog SNS-a, Radun angažovan „zbog veoma nesposobnog i neefikasnog lokalnog tima botova SNS, pretežno takođe zaposlenih u javnom sektoru“. Kako piše subotički portal, Radun je viđen kao neko ko će doneti neophodan kapacitet i znanje lokalnom timu botova. U izjavi za „Slobodnu Suboticu“, Branko Radun je naveo da je direktor Opšte bolnice dr Slobodan Puškar njegov stari prijatelj i da je pristao da ga zaposli kako bi mu pomogao. Međutim, ove navode nije želeo da komentariše za Danas.

– Ma pustite njih. Neću uopšte da pričam o tome – naglasio je Radun.

PROČITAJTE JOŠ: DARKO GLIŠIĆ MALTRETIRA I UCENJUJE RADNIKE KRUŠIKA?!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments