Svet

Crnogorci uhapšeni zbog šverca “belog”

Izvor: N1

Uhapšeno je 11 državljana Crne Gore u policiskoj akciji u kojoj je zaplenjeno 5,4 tona kokaina na brodu “Aressa” u teritorijalnim vodama Arube, izveštava N1.

Španski mediji su preneli da se posada broda “Aressa” sastojala od deset članova i da su svi u pritvoru.

Navode, da je operacija obalske straže započela u ponedeljak kada je u vodama Arube primećen brod “Aressa” koji je prethodno napustio pristanište Guaranao u venecuelanskom gradu Punto Fijo.

“Na brodu je bilo puno metalnog otpada u kome je bila dobro skrivena znatna količina droge”, navodi portal 24ora.

Brod je isplovio u nedelju u 16.57 časova prema Grčkoj, gde je trebalo da stigne posle nekoliko nedelja.

Tamošnja policija istražuje da li se ova ruta poklapa sa dokumentacijom koja je nađena na brodu.

Brod je presretnut u 3.47 časova u utorak nakon čega je kapetan uz pratnju policije brod odvezao do pristaništa Oranjestad gde ga je već čekao policijski korpus.

Pretragom broda, policija je našla oko 200 paketa u kojima se nalazilo više od 5.000 kilograma droge.

Istog dana, posle podne, desetočlana posada je u pratnji policijskog tima za hapšenje sa zaplenjenom drogom sprovedena do baze holandske mornarice u Savaneti.

Kako navodi portal 24ora, pretraga broda se nastavlja jer tamošnja policija sumnja da se na brodu nalazi još skrivene droge.

Pronađena droga biće uništena do kraja nedelje, navodi taj medij.

Španski mediji konstatuju da ova zaplena kokaina predstavlja snažan udarac za podzemlje

Kako prenosi RTCG, akciju hapšenja u vodama Venecuele na brodu “Aressa” inicirala je crnogorska policija, koja je više meseci pratila kriminalnu grupu. Brod “Aressa” lociran je i praćen celom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim merama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka.

Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain ubačen na “Aressu”, Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres. Sumnja se, dodaju iz policije, da je kokain ovim brodom, iz Kolumbije trebalo da bude prokrijumčaren, do jedne od luka u Zapadnoj Evropi.

Comments

comments