Društvo

Da li gašenjem linija raste niški aerodrom?! Već se ukida prvi let sa “Konstantina”

Šta je uzrok gašenja avio-linije Niš – Malme pitaju iz Inicijative “Ne damo niški aerodrom” nadležne u aerodromu “Konstantin Veliki”, dok od Vlade i Ministarsta građevinarstva i saobraćaja traže da javnosti predstave planove za razvoj niške vazdušne luke.

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” napominje da je upravo linija ka švedskom gradu imala najveći broj putnika i letova, da je saobraćala više od tri godine, te da nije jasno koji je razlog za njeno ukidanje.

PROČITAJTE JOŠ: MARKO VIDOJKOVIĆ: SMRT U DOBA MALOG ALEKA

Šta se zaista dogodilo, koji je pravi uzrok za gašenje? Je l’ ovo plan razvoja? To je odgovor koji očekujemo. Brojni lokalni funkcioneri iz Niša su tvrdili da neće biti ugašena nijedna linija nakon što Republika preuzme vlasništvo – kaže Mladen Jovanović iz Inicijative.

Od Vlade i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zahtevaju “da pod hitno prekine sve negativne radnje u odnosu na niški aerodrom, kao i da javnosti predstavi planove i iznos sredstava koji je predviđen u budžetu Srbije za ovu i narednu godinu, a koji je obećan prilikom otimanja aerodroma od lokalne samouprave u Nišu”.

Svi gledamo u Zoranu Mihajlović i druge ljude iz vlasti koji su naterali Skupštinu Grada Niša da preda niški aerodrom. Neka nam objasne kako to raste aerodrom? Šta su to uradili od kada su ga preuzeli, pošto su svašta nešto obećavali? Ako su izgubili liniju za Malme, možda će pet novih linija da dođe – objašnjava Miloš Bošković iz Inicijative.

PROČITAJTE JOŠ: U VOJVODINI SE SPROVODI OTIMAČINA ZEMLJE OD POTOMAKA SOLUNSKIH BORACA

Do sada se niko od nadležnih institucija iz grada ili države nije zvanično oglasio povodom gašenja avio-linije od Niša do Malmea, a novinari Južnih vesti su pitanja uputili i niškom aerodormu i Ministarstvu saobraćaja.

Podsetimo, na sajtu mađarske aviokompanije Wizz air od janura 2019. godine više se ne mogu kupiti karte za Malme sa niškog aerodroma, a ova kompanija je potvrdila da sledeće godine ukida linija Niš – Malme.

PROČITAJTE JOŠ: KAKVE VEZE IMA PEVAČICA SA POZORIŠTEM?! SNS-OVA LEONTINA DOBIJA MESTO U UPRAVNOM ODBORU BEOGRADSKOG DRAMSKOG

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments