Društvo

Da li je ovaj normalan: Simonović tužio novinara kome je spalio kuću za nanošenje “duševnog bola”?!

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, optužen da je naručio paljenje kuće novinara portala Žig info Milovana Jovanovića, tužio je tog novinara i još dve osobe i zatražio da mu plati odštetu od 300.000 dinara zbog tekstova koje je o njemu objavljivao na tom portalu, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kako navodi UNS, tužba je, osim na adresu Jovanovićeve izgorele kuće, stigla i uredniku portala Žig info Željku Matorčeviću i bivšem komunalnom inspektoru Grocke Srećku Vasiću, koji je bio sagovornik u tekstu objavljenom na tom sajtu.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) SNS BOT PRIZNAO KRIMINAL: DOLAZAK NA PROTEST SE RAČUNA KAO RADNI DAN

„U tužbi stoji da su se Matorčević, Jovanović i Vasić, zajedničkim podneskom 3. septembra prošle godine obratili Opštinskom pravobranilaštvu Grocke iznoseći ‘vrlo uvredljive kvalifikacije’ na račun Simonovića ‘povređujući mu čak i najdublja osećanja prema ocu’, zbog čega Simonović traži 300.000 dinara“, naveo je UNS i dodao da se dodaje da je Matorčević u tekstovima objavljenim na raznim internet portalima „stranicama izuzetno uvredljive sadržine“ uzrokovao štetu Simonoviću.

UNS dodaje da je podnesak podnet u vreme kada je Simonović bio predsednik opštine zbog čega to posebno doprinosi intenzitetu psihičkog bola, jer su on i njegovi preci gradili dobre međusobne odnose i poštovanje među sugrađanima.

„O ovome najviše svedoči činjenica da je na poslednjim lokalnim izborima ubedljivu pobedu odnela lista čiji je podnosilac bio Dragoljub Simonović, a kao što vam je poznato kod sprovođenja lokalnih izbora je upravo lični kvalitet i sposobnost lica sa liste presudna za izbornu pobedu“, navodi se u tužbi i dodaje da „nije potrebno posebno ni obrazlagati koliku stigmu i duševni bol nanosi Simonoviću tvrdnja da mu je otac incestoidan“.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) STUDENTI DOŠLI ISPRED REKTORATA SA OVIM ZAHTEVIMA

Novinar portala Žig info Milan Jovanović rekao je UNS-u da nisu tačni navodi iz tužbe da su u podnesku naveli da mu je otac incestoidan.

„Pod plaštom stranačke pripadnosti, krijući se u senci Vučića, nanosiće nenadoknadivu štetu i Gročanima i Republici i stranci i samom predsedniku, oholi, sujetni i samovoljni vlastodržac, predsednik opštine Dragoljub Simonović svakodnevno, već punih šest godina, istrajava u nezakonitim i kriminalnim radnjama zarad ličnog bogaćenja i koristi“, navodi se u podnesku.

U njemu se dodaje da je ukupno imanje koje je Simonović posedovao dok je bio „kontrolor kola u JP Železnice Srbije sa srednjom školom za mašinskog konstruktora“ bili kuća od 50 metara kvadratnih i nešto okućnice, a da nakon ulaska u politiku on počinje „vrtoglavo da se bogati“.

„Za samo šest godina vladanja Simonovićevo bogatstvo dobija ekstremne razmere. Proširio je kuću na oko 1.000 kvadrata. Sagradio je kćerki novu kuću sa dve garaže, u Maloj Ivanči sagradio tašti kuću sa tri garaže, postavio skupocenu ogradu od kovanog gvoždja, dvorište popločao kamenom, sagradio vilu na Srebrnom jezeru od oko 500 kvadrata; izgradio sopstvenu marinu za jahtu, došao u posed parcele PKB Voćarske plantaže koju izdaje u zakup EKO Grocka, došao u posed stana (vodi se na kćerku) u ulici Knjeginje Zorke 11“, navodi se podnesku.

Podsetimo, Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dragoljuba Simonovića i zatražilo kaznu od osam godina zatvora zbog podstrekavanja tri osobe da zapale imovinu Milana Jovanovića. Uprkos ovakvim slučajevima nekadašnji izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister je izjavio da je sloboda medija ključni pokazatelj spremnosti zemlje da postane deo Evropske unije i da Srbija ide u dobrom pravcu kada je u pitanju proces priključenja EU.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): NAPREDNJACI OPET PROBIJAJU DNO: DOVLAČILI LJUDE NA NEBULOZNI PROTEST U PARAĆINU

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments