Društvo

(VIDEO) Zrenjanin: Usred plodne njive niče TOKSIČNA FABRIKA auto guma!

Kompanija Šandong Linglong gradi fabriku automobilskih guma bez Studije o proceni uticaja na životnu sredinu i to u Vojvodini na njivama prve i druge klase, u neposrednom okruženju drugih oranica, pašnjaka i voćnjaka, navodi organizacija Građanski preokret.

Sve ovo se dešava u trenutku kada Zrenjaninci iščekuju trajno rešenje problema pijaće vode.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) SNS BOT PRIZNAO KRIMINAL: DOLAZAK NA MITING SE RAČUNA KAO RADNI DAN!

Oni su na svom Jutjub kanalu objavili video na kome se jasno vidi lokacija na kojoj se gradi fabrika guma.

U izveštaju iz katastra koji je objavljen na sajtu ove organizacije, navodi se da su parcele na kojima Šandong Lilnglog gradi fabriku automobilskih guma kategorisane kao njive prve i druge klase.

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj je tek 10. maja ove godine izdao Potvrdu o prijavi radova investitoru Linglong koji namerava da izgradi fabriku automobilskih guma u Zrenjaninu.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): STUDENTI DOŠLI DO REKTORATA SA OVOM PORUKOM

Iz potvrde Sekretarijata se vidi da je prijavljeni početak izvođenja radova 16. maj 2019. godine, što potvrđuje da su svi dosadašnji radovi na gradilištu izvedeni protiv propisa, odnosno pre podnete prijave i pre potvrde nadležnog organa vlasti.

Izgradnja toksične fabrike auto guma i to usred plodne njive može imati ogromnog negativnog uticaja na životnu sredinu i okolinu, a ostaje da vidimo da li će struka i ovo prećutati kako bi predsednik Srbije mogao pompezno da najavi još jednu novu investiciju.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) NAPREDNJACI OPET PROBIJAJU DNO: DOVUKLI LJUDE NA NEBULOZNI PROTEST U PARAĆIN!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments