Društvo

DA LI JE ZORANA POLUDELA: Najavljuje ukidanje Car:GO?!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da ne postoji nijedan jedini razlog za štrajk taksista. Ona je objasnila da je njihove zahteve Radna grupa koja radi na Izmenama i dopunama Zakona o drumskom saobraćaju već prihvatila kao deo izmena i dopuna.

– Ne žele Uber i Car:go, neće ih biti. Ne postoji nijedan jedni razlog za bilo koju vrstu štrajka i nije korektno da se zaustavljaju građani – navela je Mihajlović.

Prema njenim rečima, grupa taksista koja štrajkuje je do sinoć bila u Radnoj grupi a onda su izašli.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO JE SRBIJA PLATILA 9 MILIONA EVRA ZA VODOVOD KOJI NE POSTOJI?!

“Ne interesuje nas kako funkcioniše Uber u Hrvatskoj”

Što se tiče aplikacije “Car.go”, Saša Stojanović, pomoćnik ministra saobraćaja, kazao je da niko ko digitalnom aplikacijom povezuje korisnike taksi usluga ne može da radi ako nema taksi dozvolu. Na pitanje kako “Uber” po istom principu funkcioniše u Hrvatskoj, pomoćnik ministra je kazao:

“Nas ne interesuje kako funkcioniše Uber u Hrvatskoj”.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) NAPREDNA DEMOKRATIJA: OPOZICIJI I NOVINARIMA ZABRANJEN ULAZ U SKUPŠTINU!

Na pitanje da li će on danas primiti taksiste koji protestuju, Stojanović je kazao da oni mogu da dođu u Ministarstvo, da učestvuju u Radnoj grupi a da će ih danas primiti ako za to dobije nalog ministra.

PROČITAJTE JOŠ: 800 HILJADA ZA RUČAK I MILION ZA GORIVO!

Postavlja se pitanje šta znači Mihajlovićkina izjava:

– da li stvarno misli da može da zabrani privatnu firmu, koja pritom, redovno plaća porez i legalno posluje u Srbiji? Ako to misli, onda je stvarno prolupala…

– da li je ovo možda trik da se smire taksiti i skinu sa ulica?!

Ako je Zorana odlučila da zaista ovo učini i da stane na njihovu stranu, onda je to užas! Pogotovo, što nemaju nikakvo pravo da protestuju, kako možete videti iz našeg teksta koji je objavljen ranije danas.

(izvor: blic.rs, gerila.rs)

Comments

comments