SvetZabava

Da li zaista ima 56 godina?!

Ana Oksa je italijanska pevačica koja je rođena u Bariju, a puno ime joj je Ilirijana Hodža (po čemu i može da se nasluti da ima albanske korene). Ana ima 56 godina, a debi na sceni je imala 1978. kada je objavila singl “Un’emozione da poco”.

Zbog unikatnog i lepog glasa, ali i načinu na koji interpretira svoje pesme, dobila je nadimak koji je najbolje opisuje kao umetnicu – „Glas i srce”.

Zbog svega toga postala je zaštitno lice čuvenog i najprestižnijeg italijanskog festivala u San Remu. To je postigla zahvaljujući uspesima, a 1989. osvojila je prvo mesto pesmom „Ti Lascero”. Deset godina kasnije postigla je isti plasman numerom „Senza pieta” koja je i danas veliki hit i često se vrti na radio-stanicama.

Zanimljivo je da je 1989. godine predstavljala Italiju na pesmi Evrovizije, a te godine nekadašnja Jugoslavija dobila je jedinog pobednika ovog eminentnog muzičkog takmičenja – grupu Riva iz Zadra (sa pesmom „Rock me”).
Osim svojim fantastičnim glasom, ona se isticala i svojim izgledom koji je ponekad bio pomalo ekscentričan, ali uvek zanimljiv. Svaki njen nastup pratio je i novi imidž koji su mnogi kopirali. Iako je sada na pragu sedme decenije, i dalje izgleda fantastično.

Udavala se četiri puta. Posle prvog muža Franka Ćanija, udala se za Đanija Belema sa kojim je dobila dvoje dece – Frančesku i Kvazima. Drugi razvod je bio prilično buran, da bi se posle haosa na sudu, venčala za političara i biznismena s Kosova Behđeta Pakolija. Ni taj brak nije potrajao.

Četvrto “da” je rekla svom telohranitelju Marku Sansonetiju, ali su se razišli 2009.

(izvor: noizz.rs)

Comments

comments