Društvo

Darko Glišić maltretira i ucenjuje radnike “Krušika”?!

Udruženi sindikat Sloga podneće krivičnu prijavu protiv predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika opštine Ub Darka Glišića zbog zastrašivanja radnika, opstrukcije rada i namere gašenja sindikata Sloga HK Krušik Valjevo.

PROČITAJTE JOŠ: POLICIJA PROGANJA AKTIVISTE KOJI SU SPASILI BAKU OD NASILNOG ISELJENJA?!

U saopštenju sindikata navodi se da Glišić zloupotrebljava svoj politički položaj i preko ljudi koje je zaposlio u Krušiku zahteva da se svi zaposleni na osnovu ugovora o radu iščlane iz Sloge.

Zahteva se da svi fotografišu istupnice kako bi dokazali iščlanjenje i time obezbedili produžetak ugovora o radu, što je brutalno egzistencijalno zastrašivanje, jer su ugovori već produženi svima, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) ODGOVOR NIKOLE KOJA I BEDŽ “1 OD 5 MILIONA” ZAPALILI MREŽE! 

Sloga je poručila aktuelnoj vlasti da se nisu uplašili političkih pretnji i da će pored podnošenja krivične prijave obavestiti i sve relevantne međunarodne institucije koje se bave pitanjem rada i ljudskim pravima, uključujući i predstavnike Saveta Evrope koji će 4. februara doći u Srbiju, „o tome kakvim se sve nezakonitim radnjama vlast u Srbiji obračunava sa sindikatom“.

PROČITAJTE JOŠ: RADNICI IKARBUSA U ŠTRAJKU, NISU PRIMILI PLATE OD SEPTEMBRA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments