Društvo

Tramp: Ugostiću TAČIJA I VUČIĆA na zajedničkoj proslavi NEZAVISNOG KOSOVA

Predsednik SAD Donald Tramp naveo je u pismu predsedniku Kosova Hašimu Tačiju da je Vašington spreman da Tačiju pruži pomoć u naporima da postigne dogovor koji bi uvažavao interese Kosova i Srbije.

Tramp je u pismu izrazio zadovoljstvo razgovorom sa Tačijem na proslavi Dana primrija u Parizu, ističući da je Kosovo ključni partner Vašingtona za očuvanje mira i stabilnosti u Evropi.

Predsednik SAD pozdravio je Tačijeve napore za pomirenje sa Srbijom. “Ukoliko se ne iskoristi ova jedinstvena prilika, to bi bio tragičan korak unazad, budući da se šansa za postizanje sveobuhvatnog mira verovatno neće ponoviti u skorije vreme”, naveo je Tramp.

“Pozivam Vas i ostale kosovske lidere da ugrabite ovu jedinstvenu priliku, da budete ujedinjeni tokom mirovnih pregovora, i da se uzdržite od poteza koji bi otežali postizanje sporazuma”, poručio je predsednik SAD.

Tramp u pismu podseća i da su SAD investirale mnogo u uspeh Kosova kao nezavisne, suverene države. Želimo da Vaša zemlja nastavlja da se razvija, dodao je.

“Spremni smo da Vam pomognemo u naporima da postignete sporazum koji uvažava interese i Kosova i Srbije. Takav sporazum je nadohvat ruke. Biće mi drago da ugostim Vas i predsednika Aleksandra Vučića u Beloj kući da proslavimo ono što bi predstavljalo istorijski sporazum”, naveo je Tramp u pismu Tačiju.

Liria dhe pavarësia e Kosovës, janë rezultat i luftës sonë të drejtë dhe përkrahjes së aleatëve tanë strategjikë…

Posted by Hashim Thaçi on Tuesday, December 18, 2018

(Izvor: N1)

Comments

comments