Politika

Đilas na samitu EU zemalja: Bojkot nije rešenje, ali izbora nema

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas obratio se, putem video poziva, učesnicima Samita evropskih zemalja i lidera Zapadnog Balkana komentarišući trenutnu predizbornu situaciju u Srbiji.

„Poslednjih osam godina, stanovnici Srbije žive u diktaturi. Zbog toga je srpska opozicija odlučila da bojkotuje predstojeće izbore. Pročitao sam izjavu gospodina Borela da bojkot nije rešenje. Naravno da nije rešenje. Rešenje je da se omogući svim građanima da pokažu svoju slobodnu volju. S obzirom da ne postoji mogućnost izražavanja mišljenja i slobodne volje, to znači da nema ni izbora“, rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, „ne postoje izbori u zemlji u kojoj se tokom vanustavnog vanrednog stanja zakazuju izbori za drugu polovinu juna, u kojoj smo bili zarobljeni u kućama duže od 80 sati, penzioneri zarobljeni 35 dana bez prava da napuste svoje domove“.

U zemlji, kako je naveo, u kojoj predsednik i drugi državni zvaničnici optužuju opoziciju kao i njega lično „da više od 300.000 penzionera želimo smrt, ali i optužbe da smo krivi za smrt 40 ljudi“.

„Ne postoje izbori u zemlji u kojoj se na pobunu građana udaranjem u šerpe u 20.05 odgovori organizovanjem huligana da puštaju sa krovova koncertnim razglasom pogrdne pesme, u vreme policijskog časa. I to na 30 metara od mesta stanovanja moje dece od sedam i devet godina, tako da ih traumiraju i plaše“, naveo je Đilas.

Comments

comments