Politika

Đilas celu odborničku platu donirao za Sigurnu žensku kuću

Puno polemike je u poslednje vreme izazvala vest da se Dragan Đilas u prethodnom mandatu nije pojavljivao na sednicama u gradskom parlamentu.

Satrapi iz Srpske Napredne Stranke su u nedostatku drugih argumenata protiv nekadašnjeg gradonačelnika Beograda sve svoje napade usmerili na tezu da je 4 godine dobijao odborničku platu – a na sednice se nije pojavljivao.

Ceo slučaj je gospodin Dragan Đilas objasnio u intervjuu za Blic, a ukoliko ste propustili evo i šta je izjavio.

Verujem da su mnogi od preko sto hiljada građana koji su glasali za listu koju sam vodio imali stav kao i ja, da u cirkusu u koji se pretvorila skupština grada nije trebalo da učestvujem. I pored toga, danas mislim da sam pogrešio što mandat nisam vratio. Deset hiljada dinara koje sam mesečno primao kao odbornik davao sam za Sigurnu žensku kuću, nastaviću to da radim i dalje, bez obzira što je gospođa Vesna Stanojević, koja je vodi, u međuvremenu postala odbornik SNS-a.

Da podsetimo, Dragan Đilas je pokušao početkom godine da novac koji je dobio nakon sudske presude dodeli jednom plemenitom institutu koji pomaže deci ometenoj u razvoju, ali je ministar Đorđević tu donaciju odbio.

Ukupne donacije koje su Đilasove firme donirale u poslednjih 6 godina iznose oko 345 miliona dinara.

Naravno, u nedostatku bilo kakvih argumenata, njegovi politički protivnici i ljudi koji kontrolišu svu vlast u Srbiji u prethodnih 6 godina nisu podneli nijednu prijavu za bilo koje nedozvoljene radnje protiv Dragana Đilasa. 

Umesto toga, sve što znaju jeste da vređaju i optužuju na društvenim mrežama i svojim medijima gde ne postoji mogućnost da druga strana uputi svoj odgovor.

Comments

comments