Politika

Vučić sam odlučio kome će biti povećane penzije, a kome neće!

Jer, šta će nam zakoni i institucije, kada imamo Velikog vođu!

U žiži javnosti ovih dana se, između ostalih tema, našla i priča o povećanju penzija. Ustvari, o navodnom povećanju, pošto je reč tek o vraćanju dela novca koji je penzionerima protivzakonito oduzet pre nekoliko godina.

PROČITAJTE JOŠ: AFERE KOJE SU OBELEŽILE NAJGOREG GRADONAČELNIKA IKAD

Kao da taj potez (praćen i smanjenjem plata u javnom sektoru) nije bio dovoljan naprednom kartelu. Vođa ove kriminalne organizacije, Aleksandar Vučić je odlučio da sam, po svom nahođenju, sada odluči kome će penzije biti povećane, a kome neće!

Jer, kako drugačije protumačiti ovu izjavu? Naročito one delove koji su označeni žutom bojom.

Dakle, nema veze ko je koliko novca (i koliko dugo) uplaćivao u PIO fond da bi jednog dana mogao da ima penziju! Nema veze, jer Aleksandar Vučić će sam da odluči kome i koliko može da se podigne penzija. Valjda ova država i dalje ima neku instituciju koja o nečemu odlučuje! A ne samo Vučića. Ili se varamo?

PROČITAJTE JOŠ: ALEKSANDRE, TI SI SAMO JEDNA VIŠE KUKAVICA…

Da ne bude zabune: mi ovde ne govorimo o tome da onima sa najnižim penzijama ne treba povećati primanja. Svakako da treba, ali o tome ne treba da odlučuje predsednik države. Pošto on po Ustavu – nema ta ovlašćenja!

Tako je Aleksandar Vučić na još jednom banalnom primeru potvrdio ono što smo veće znali – da više nema kontrolu nad svojim izjavama i ponašanjem.

PROČITAJTE JOŠ: “INVESTITORI” SAD I PRETE – KO NE POTPIŠE OTKAZ IĆI ĆE U ZATVOR!

Comments

comments