Politika

Đilasu raste podrška pred izbore

Pripreme za beogradske izbore su u punom jeku. Mada kampanja još uvek (zvanično) nije počela, liste se predaju, a prikuplja se i podrška sa svih strana. Možemo reći da je u tom smislu pobednik dana danas bio Dragan Đilas, koji je dobio podršku sa dve strane.

Gradski odbor Udruženih sindikata Srbije ”Sloga” će na predstojećim beogradskim izborima podržati listu koju predvodi nekadašnjim gradonačelnik i budući kandidat za prvog čoveka Beograda Dragan Đilas.

Kako je saopštila Sloga, odluka o podršci je doneta juče nakon održanog sastanka u sedištu Sloge u Beogradu, gde su članovi Gradskog odbora i predsedništva USS Sloga Beograd predhodno razgovarali sa Draganom Đilasom, koji im je izložio svoj program.

“Kao izuzetno važan deo programa koji predstavlja, Đilas je naveo budući odnos prema gradskim preduzećima, kao i zaposlenima u svim ustanovama koje su pod gradom Beogradom. Program, između ostalog, podrazumeva i sprečavanje bilo kakve privatizacije gradskih komunalnih preduzeća i PKB-a, sprečavanje davanja na koncesiju ili preuzimanja poslova gradskih preduzeća kroz famozna javno privatna partnerstva, potpunu profesionalizaciju menadžmenta, podelu dela profita zaposlenima i mogućnost njihovog akcionarstva u kompanijama u kojima rade, uvećanje zarada zaposlenima i niz drugih mera”, navodi se u saopštenju.

Možda ne ovako jasno i glasno, ali svakako nedvosmisleno, svoju podršku Đilasu dao je i Bojan Pajtić, nekadašnji predsednik DS. Uz ogradu da mu možda Đilas nije baš najdraži, on je ipak preko Twittera poručio da treba svi da stanu iza njega u predstojećoj borbi za Beograd.

Comments

comments