DruštvoPolitika

(FOTO) Oproštaj od Olivera

Više hiljada građana severne Kosovske Mitrovice odalo je danas počast Oliveru Ivanoviću i ispratilo kovčeg sa telom ubijenog lidera Građanske inicijative SDP.

U dugačkoj koloni kroz Severnu Kosovsku Mitrovicu, hiljade građana odalo je počast i ispratilo kovčeg sa telom Olivera Ivanovića, ubijenog u atentatu ispred kancelarije Građanske inicijative SDP, čiji je bio lider.

– U šoku smo svi. Nikada nije hteo da ode sa ovih prostora, sa Kosova i Metohije. Čak je obilazio i vraćao ljude, a danas ga sa ovog mesta, iz njegove kancelarije, ispraćamo u kovčegu za Beograd – govori u suzama Ksenija Božović zamenica Olivera Ivanovića u građanskoj inicijativi SDP.

Tokom celog jučerašnjeg i današnjeg dana, građani Mitrovice i prijatelji porodice obilaze kancelarije i porodičnu kuću Ivanović gde u tišini ostavljaju sveće i cveće.

– Da se počinioci otkriju, ne samo zbog građana Kosovske Mitrovice, to je bitno za bilo koje društvo. Kako ćemo dalje, to je teško reći. Proćiće godine, možda i decenije, da se u našoj sredini iznedri jedan ovakav lider – kaže Nebojša Vlajić, advokat i prijatelj Olivera Ivanovića.

utros je u Kosovskoj Mitrovici vladika Teodosije služio liturgiju za Olivera Ivanovića.

– Oliver je bio svima i brat i prijatelj. Ostavio je iza sebe mnogo iskrenih prijatelja. Sve nas je duboko pogodila vest o njegovoj tragičnoj smrti i osećamo obavezu pred Bogom i njim da se u ovom momentu molimo za pokoj njegve duše. Njega je odlikovala na prvom mestu nesebičnost i hrabrost. Njegova nesebičnost se ogledala u tome što nikada nije hteo da napusti Kosovo i Metohiju – kaže Vladika Teodosije.

Predsednik Građanske inicjative “Srbija, demokratija, pravda” Oliver Ivanović biće sahranjen sutra u 12 i 30 na Novom Groblju u Beogradu.

Kako je danas i juče protekao pomen za Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici pogledajte u nastavku:

(izvor: vice.com)

Comments

comments