Društvo

Dodik keširao 427.000 evra za stan u Beogradu!

MILORAD DODIK KUPIO JE STAN SNAJI IVANI VREDAN 427. 000 EVRA.

Stan se nalazi u naselju “Trešnjin cvet” na Novom Beogradu i ima 122 m2.

Prema podacima, nema zabeležene hipoteke, što znači da je stan plaćen kešom, do poslednjeg centa.

Sada se postavlja pitanje na koji način je Dodik zaradio toliki novac, kako ga je izneo iz BiH/Republike Srpske 427.000 evra da bi snaji Ivani kupio ovaj stan, odnosno da li ima i kakve poslove u Srbiji, razvijene do mere da može sebi priuštiti jednu ovakvu nekretninu?!

To je, svakako, pitanje za istražne organe, jer nije nerealno da ovde na delu imamo pranje novca i nelegalno prenošenje gotovo pola miliona evra iz jedne zemlje u drugu.

Uz to, prema informacijama autora teksta, Dodik je u istom objektu kupio još jedan stan ove veličine i cene, pa je tako na dve nekretnine “skrcao” gotovo milion evra, preciznije 954.000 evra ili 1.860.300 KM.

Međutim, taj drugi stan nije još uvek uknjižen; Proces knjiženja je u toku i čim se to desi objavićemo podatke i o drugoj vrijednoj nekretnini.

Novi Beograd je baza IT sektora, sedišta poslovnih banaka, osiguravajućih kuća i stranih kompanija, luksuznih hotela, tržnih centara, tako da uopšte ne čudi što se Dodik odlučio za kupovinu stanova u ovom dijelu glavnog grada Srbije. Posebno ako se imaju u vidu sve razvijeniji poslovi u IT sektoru u Republici Srpskoj, kojim dominira njegov sin Igor. Neretko i uz pomoć video zapisa koje posjeduje policija o određenim direktorima, kojima su “neophodne” preskupe IT usluge.

Ti video zapisi trebali bi se koristiti u istragama, ali ima prečih stvari. Uskoro opširnije.

Da podsetimo, Dodik već posjeduje vilu na Dedinju, koju je kupio malverzacijama preko “Pavlović banke”, platio je 850.000 evra, vođen je i proces u Tužilaštvu BiH, ali je sve palo u vodu zbog korumpiranosti pravosudnih institucija.

Krajem maja prošle godine, Dodik je u BiH/RS unio 200.000 evra u kešu. Tada je rekao da je prodao dva stana u Beogradu i da novac unosi sasvim legalno.

(Izvor: Slobodanvaskovic.blogspot.com)

Comments

comments