Društvo

Dodik i Vučić novcem građana Srbije prave auto-put Beograd – Banja Luka

Banja Luka-Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Bijeljini da je saradnja sa Srbijom sve intenzivnija i izrazio uverenje da će za šest-sedam godina biti izgrađen kompletan auto-put od Banjaluke preko Bijeljine ka Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ: KRENULI SU OD VIROVITICE I KARLOBAGA, A STIGLI SU DO VRANJA!

Dodik je istakao da je izgradnja auto-puta prema Kuzminu jedan od osnovnih projekata koji treba da omogući dodatne razvojne šanse Bijeljine.

„Ovih dana razgovaramo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i stručnjacima iz Srbije da se nađe dodirna tačka auto-puta, pa će se ući u planiranje. Mislim da ni sredstva nisu problem. Srbija je znatno rešila svoje ekonomske i finansijske probleme, a i mi smo stabilni“, rekao je Dodik novinarima.

PROČITAJTE JOŠ: TOMA OD DANAS I ZVANIČNO PRIMA OGROMNU PENZIJU, ALI ĆE OSTATI ŠEF KANCELARIJE ZA KINU I RUSIJU?!

On je istakao da je ovo najkonkretnija saradnja sa Srbijom do sada.

„Do sada je to bilo iskazivanje bratske solidarnosti i podrške. Sada imamo konkretne projekte koji se obezbeđuju. Drago mi je što je taj deo pomoći dospeo ovde našom zajedničkom aktivnošću“, naveo je Dodik.

On je naglasio da i zajednička sednica vlada Republike Srpske i Srbije, održana danas u Trebinju, svedoči o sve intenzivnijoj saradnji sa Srbijom.

„Dok Vučić nije došao i dok nismo insistirali na tome, nisu održavane zajedničke sednice. Drago mi je što je danas održana u Trebinju koje sa stanovišta vrednosti koje baštini za Republiku Srpsku to apsolutno zaslužuje“, rekao je Dodik i najavio mogućnost da neka od narednih sednica bude održana i u Bijeljini.

PROČITAJTE JOŠ: VRHUNAC LUDILA: SNS DOVEO BOTOVE IZ ZAJEČARA NA MITING U MAJDANPEK!

(izvor: RTRS)

Comments

comments