Politika

Dok se Vučuć hvali ulaganjem u zdravstvo, Marinika Tepić otkrila istinu: OVAKO izgleda BOLNICA u Valjevu!

Danas je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić slavodobitno najavio jednokratnu pomoć zdravstvenim radnicima u iznosu od 10.000 dinara, valjda kao “nagradu” za to što su u prvoj borbenoj liniji protiv korona virusa. To je valjda i nastavak kampanje SNS o “velikim ulaganjima u zdravstvo”, što im je bila okosnica kampanje za poslednje izbore.

Podsetimo, pred junske izbore Vučić je po ko zna koji put rekao da je “Srbija ulaganjem u zdravstvo uspela da obnovi bolnice širom zemlje, zbog čega je spremnije dočekala zdravstvenu krizu izazvanu pandemijom korona virusa”.

Tu mantru SNS-a više puta je ponavljao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je svojevremeno kazao da je aktuelna vlast “spasila zdravstvo od propadanja”.

“Na svim poljima se radilo. Izgradjene su bolnice, kupljena oprema, uvedene su nove metode i povećane plate i sestrama i lekarima”, govorio je Lončar.

A kako je to ulagano u zdravstvo i kako nam bolnice zapravo izgledaju, pokazala je opoziciona političarka Marinika Tepić.

Tepić je objavila šokantne fotografije bolnice u Valjevu koje su zapravo samo delić onoga sa čime se i pacijenti i zdravstveni radnici suočavaju širom Srbije.

“Ovo je BOLNICA u Valjevu, Fizikalna medicina! Odmah pored toaleta koji je kao otpad – i pravi medicinski infektivni otpad! Mogu i Lončar i Vučić da se upinju da demantuju, puštaju na nas brnabićke i vučićeviće… istinu ne mogu sakriti. Ljudi pomažu da se vidi i hvala im”, napisala je Tepić uz objavljene fotografije.

Vučić i Lončar trude se da besomučnim ponavljanjem dokažu kako su spasili zdravstvo od propadanja i da su nam bolnice nikad bolje… no, slika uvek govori više i od 1.000 reči. Pogledajte i sami:

 

Comments

comments