Politika

Vučićev projekat se zahuktava: Miša Vacić okuplja ultradesničare u jedan savez?!

Ultradesničari, antivakseri, antimigranti, borci protiv LGBT, 5G mreže i ostalih pošasti globalizma, kao i drugi ekstremisti zaduženi za nasilno izazivanje incidenata, uskoro treba da se ujedine u jedan savez, i to pod palicom režimskog najamnika Miše Vacića, saznaje Gerila.

Naime, na oko politički marginalci oličeni u organizacijama poput Srpske desnice, Levijatana, Zavetnika i ostalih, kroz svoja pojedinačna delovanja nisu uspeli da drastičnije uzdrmaju političku scenu. Zato su, kako saznajemo, dobili nalog da se ujedine pod jednom kapom, a “čast” da taj plan sprovede u delo pripala je lideru Srpske desnice Miši Vacću.

Vacić, koji je svojevremeno “trenirao” u Vladinoj Kancelariji za Kosovo i Metohiju, užurbano radi na realizaciji poverenog mu zadatka, pa je poslednjih dana obavio seriju sastanaka po beogradskim restoranima. Viđen je kako pregovara sa Pavlom Bihalijem iz Levijatana, liderom Zavetnika Stefanom Stamenkovskim, ali i sa Sašom Mirkovićem koji je vodio koaliciju od 15 pokreta pod nazivom “Čuvari Srbije 1244”.

Buduću tesnu saradnju ovi pokreti već su isprobali tokom nedavnih događaja koji su uzburkali javnost – nasilno ometanje festivala “Mirdita, dobar dan”, huliganski upad na izložbu stripova, “čišćenje” migranata. Tako je Vacić na protest protiv Mirdite došao sa Vladimirom Stojkovićem, suprugom antivakcinaške perjanice Jovane Stojković, i liderom Levijatana Pavlom Bihalijem, i to u pratnji 50-ak aktivista sva tri pokreta. Kako je stigao, tako je iskoristio prisustvo kamera da se izgrli i izljubi sa Milicom “Zavetnicom” Đurđević. Sve to bila je medijska priprema za objavu ujedinjenja koje treba uskoro da se desi.

Kako saznajemo, jedan od glavnih Vacićevih saradnika u realizaciji plana ujedinjenja ultradesničara, jeste Saša Mirković, nekadašnji estradni menadžer i bivši predsednik Opštine Zaječar, koji je osuđen zbog zloupotrebe 14 miliona dinara opštinskih para i prošle godine poslat na jednogodišnju robiju.

Mirković očigledno nije odslužio celu godinu zatvorske kaznu, te se “povampirio” u političkom životu Srbije, ali sa drugačijim opredeljenjem – od nekadašnjeg navodnog opozicionara, postao je promoter aktuelnog režima. Kako je Gerili rečeno iz izvora bliskih Mirkovićevom okruženju, ovom bivšem robijašu vlast je dala novac za osnivanje televizije, ali i nalog da bude lojalan i izvršava zadatke, osim ukoliko neće ponovo u zatvor.

Da velikom količinom novca raspolaže i Miša Vacić nije tajna, pa manjim desničarskim grupama obećava “sigurno finansiranje aktivnosti”. A Mirković, koji i dalje ima uticaj u tom spektru aktivista budući da je vodio koaliciju od 15 grupacija, treba da mu posluži za lobiranje i dovođenje svih desničara pod njegovu kontrolu.

Sagovornici Gerile tvrde da upravo ujedinjenjem ekstremnih desničara pod palicom Miše Vacića, režimski projekat proizvodnje “novog strašila” ulazi u završnu fazu. Jačanjem takve kontrolisane desnice, Aleksandar Vučić dobija novu alatku koju koristi shodno unutrašnjim i spoljnopolitičkim izazovima. Oni treba da mu posluže za namerno dizanje tenzija i konflikata, pred kojima on nastupa kao mirotvorac i faktor stabilnosti. Otprilike kao što je i Vučićev politički otac Vojislav Šešelj služio Slobodanu Miloševiću. I sve to na talasu jačanja desničarskih i lažno patriotskih sentimenata u javnoj sferi i kada je opozicija zbog bojkota počišćena iz parlamenta, oslabljena i marginalizivana u javnom životu.

Comments

comments