Politika

Draško Stanivuković sa Zoranom Radojičićem: Banjaluka i Beograd treba da sarađuju

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković bio je danas gost gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, a najavljeno je da će mladi političar tokom svoje posete obići i hram Svetog Save, Beograd na vodi i prisustovaće otvaranju Savskog trga i spomenika Stefanu Nemanji.

Radojičić i Stanivuković izrazili su zadovoljstvo što su se prvi put sastali baš na današnji dan, kada se obeležava praznik Svetog Save i otkriva spomenik Stefanu Nemanji.

Takođe su rekli da su tokom sastanka razmenili iskustva o ekonomskim problemima koji su posledica pandemije, kao i o primeni dobre prakse kada je reč o infrastrukturnom razvoju, organizaciji predškolskih ustanova, racionalizaciji gradske uprave, a najavili su da će biti osnovano Koordinaciono telo koje bi trebalo da pomogne da se takvi dogovori i iskustva primene u praksi.

Stanivuković je istakao da je dužnost svakoga ko se nađe na čelu Beograda i Banjaluke da sarađuje.

On je ukazao na svetlu budućnost koju nose mlade generacije, precizirajući da je u razgovoru bilo reči o brojnim zajedničkim projektima koje će konkretizovati koordinaciono telo.

“Svaki dogovor ne može biti priča u prazno nego konkretno delo. Centralizovane javne nabavke, novi koncept predškolskog vaspitanja, pogledi u pravcu modifikacije javnog prevoza i sve druge usluge prema građanima naš su zadatak. Takođe povelja o bratimljenju između dva grada nije slovo na papiru nego realnost koja se realizuje”, istakao je Stanivuković.

On je ukazao da je Banjaluka dužna da ide u korak sa Beogradom i da sve opštine treba da budu povezane.

Comments

comments