Društvo

Drobnjak ne odustaje: Fali mu 100 hiljada evra, pa zapeo da poveća putarine!

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da se ne odustaje od poskupljenja putarine i da će u septembru podneti zahtev Vladi Srbije, jer godišnje nedostaje 100 miliona evra za održavanje puteva.

On je za TV Prva rekao da će poslati dopis i Ministarstvu finansija i Ministarstvu građevinarstva.

PROČITAJTE JOŠ: AKO DRŽAVA PRODA PKB PO OVOJ CENI, IZGUBIĆEMO 120 MILIONA MINIMUM!

„Ovih dana podnećemo zahtev, recimo u septembru, da poskupljenje bude od sledeće godine, od januara, februara“, rekao je Drobnjak.

Drobnjak je potvrdio da je svake godine sve više vozila ne srpskim autoputevima, ove godine će ih biti 54,5 miliona vozila, a prošle godine je bilo 49 miliona.

On je istakao i da je putarina u Srbiji najjeftinija u celoj Evropi.

PROČITAJTE JOŠ: BIA PRATILA I PRISLUŠKIVALA OLIVERA IVANOVIĆA NEPOSREDNO PRE UBISTVA!

Ukoliko je ovo o cenama putarina čak i tačno (u šta, najiskrenije, ne verujemo), to ne znači da manjak u kasi mora nužno da se “popuni” preko naših leđa. Putevi Srbije su firma koja se poslednjih meseci provlačila u medijima kao jedna od onih sa najviše afera, a pominjana je i gomila novca koja je potrošena – nejasno za šta.

Možda pravi razlog za ovaj Drobnjakov potez treba tražiti u tome da je verovatno njemu lično ponestalo novca, pa sada pokušava da ga izvuče preko državnog preduzeća.

Jer, ako ima manjak u budžetu mogao je, primera radi, da otpusti višak radnika ili da uštedi na neki drugi način. A ne da otima od nas!

PROČITAJTE JOŠ: MIRKOVIĆ ODGOVORIO MARIJANU: VIDEO SAM TE DA SE LJUBIŠ SA BABIĆEM!

(izvor: beogradski-glas.rs/gerila.rs)

Comments

comments