Politika

Država je u kupovini “Kopernikusa” najmanje TRIPUT PREKRŠILA ZAKON, evo i kako

Profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski ocenio je da je odluka da Telekom Srbija kupi kablovski operater Kopernikus u suprotnosti sa idejom izlaska države iz vlasništva u medijima, ali i u suprotnosti sa Zakonom o javnom informisanju.

Veljanovski je agenciji Beta rekao da u tom zakonu postoji odredba po kojoj država, lokalne samouprave, ali i preduzeća u vlasništvu države ne mogu da budu osnivači medija.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) OVAJ ČOVEK JE JOŠ PRE PET GODINA DO DETALJA POGODIO ŠTA ĆE SE DESITI SRBIJI!

“Ta zakonska odredba je prekršena i posao je protivzakonit. To pokazuje da država ne samo da nema nameru da izađe iz medija koje je ranije imala, kao što je Tanjug, nego evo sada kupuje i nove medije”, rekao je Veljanovski.

On je dodao da je time prekršen još jedan standard koji važi u razvijenim demokratijama po kojem vlasnici kablovskih mreža ne treba da budu i vlasnici medija.

PROČITAJTE JOŠ: MRAK: VUČIĆ ĆE KONTROLISATI SVE TELEVIZIJE I 7 OD 8 NOVINA

“Što se tiče cene, ona je prevelika. Neko hoće da državnim novcem namiri vlasnika. To je partijska stvar”, ocenio je Veljanovski.

Kompanija Telekom Srbija kupila je Kopernikus Technology za oko 200 miliona evra, što je 1.000 evra po korisniku jer taj lokalni internet i TV distributer ima 200.000 korisnika, objavila je ranije Balkanska istraživačka mreža – BIRN.

PROČITAJTE JOŠ: KOMEDIJA ILI TRAGEDIJA: VLADA IZMENILA SVOJU UREDBU SAMO DA BI TOMA OSTAO U VILI U UŽIČKOJ!

(izvor: N1)

Comments

comments