Društvo

(FOTO, VIDEO): Gledamo u Zlatnu kapiju Beograda i pitamo se ko je ovde lud?!

Neka sad zaneme svi hejteri koji su kritikovali novogodišnje ukrase po Beogradu u koje se svake godine ulaže i svake godine izgledaju isto – jer ovako nešto još nismo videli na ulicama našeg grada.

PROČITAJTE JOŠ: MRAK: VUČIĆ ĆE KONTROLISATI SVIH 5 TELEVIZIJA I 7 OD 8 NOVINA!

Počelo je “nacionalnim tunelom” na Obilićevom vencu, za koji pojma nismo imali ni zašto je tu, ni čemu služi, ni gde vodi. Zapravo, ne znamo ni sad, ali je baš zbog svoje beskorisnosti i besmislenosti postao lokalna atrakcija. Onda je dobio “produžetak” u vidu zlatnog lavirinta koji nas je uverio da nas neko zeza, a ubrzo se ispostavio podjednako kvalitetan koliko je i koristan.

PROČITAJTE JOŠ: VLADA PROMENILA SVOJU UREDBU SAMO DA BI TOMA MOGAO DA OSTANE U VILI U UŽIČKOJ!

Međutim, sad je stiglo vreme za glavni novogodišnji detalj na glavnom šetalištu glavnog grada, ukras koji će ostavljati bez daha sve one silne strance koji dođu da troše pare u Beogradu, a Beograđane ispuniti ponosom: zlatna kapija Beograda.

Izjava jedne gospođe u prolazu: "Opet neki cirkus…" Trenutno se diže "kapija Beograda" na početku Knez Mihailove ulice #srecnanovagodina

Posted by BIZLife Portal on Monday, November 5, 2018

I to ne jedna. Izgleda da ćemo imati čitav niz ovih ogromnih konstrukcija raspoređenih po Knez Mihailovoj, koje će svojim sjajem potpuno zaseniti gradilište na Trgu republike.

A dok nas sav taj sjaj i svo to zlato ne zanese – stigli smo da obratimo pažnju na detalje. S jedne strane je grb Beograda, s druge dvoglavi orao sa četiri “S”, a u sredini blista – velika, zlatna kruna!

I sad će se i neki naivniji namrštiti i podsetiti da Srbija već duže vreme nije kraljevina, te da ovaj simbol nema mnogo smisla čak ni u vezi sa novogodišnjim praznicima. Neki će, možda, pomisliti da su ukrasi ponovo kupljeni preko veze ili na rasprodaji nakon što ih se zasitila neka kraljevina ili zabavni park. Sigurno ima i onih koji će tu prepoznati poruku i tendencije aktuelne vlasti. Nažalost, ima i onih koji će bez pogovora prihvatiti: Živeo kralj!

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) OVAJ ČOVEK JE JOŠ PRE 5 GODINA DO DETALJA PREDVIDEO ŠTA ĆE SE DESITI SA SRBIJOM

(izvor: noizz.rs / Ana Kalaba)

Comments

comments