Društvo

Država puca po šavovima, a opozicija dogovara podelu nepostojećih mandata!

Kako dnevni list “Danas” saznaje, lideri opozicije će sutra imati ključni sastanak u kome će ni manje ni više nego razgovarati o raspodeli mandata u budućem sazivu skupštine. Što bi bilo lepo kad bi, pa zaista ne znamo u kojim okolnostima bi to bilo lepo.

Koje su trenutno aktuelne vesti sa kojima se u Srbiji susrećemo? Azotara odlazi u stečaj, država se od početka godine zadužila još 1.000.000 evra, jedan naš sugrađanin se UBIO zbog duga za struju od 190 evra, vlast aktivno učestvuje u švercovanju nafte koju prodaje “ispod ruke” poljoprivrednicima, sprema se potpis na nezavisnost Kosova i Metohije, a za to vreme, oni koji bi trebali da se protiv Vučića bore – razgovaraju o raspodeli mandata.

Savez za Srbiju je najavljen za 9. maj, od čega je prošlo više od 2 meseca, ništa se nije desilo, ništa se ne radi, ali kada dođe do podele plena – tu su svi aktivni.

Zamislite samo na momenat da je Aleksandar Vučić danas opozicionar, kako bi postupao? Sjurio bi se u tu istu Azotaru, pričao na sva usta o ostalim problemima, organizovao proteste za nezavisnost Kosmeta – dok njegova opozicija, dogovara raspodelu mandata.

Preko glave je apsolutno svima te kuknjave i tih izgovora, te diktatura, te ovo, te ono. Slažemo se, mediji su pod njegovom kontrolom – za 6 godina celokupna opozicija je napravila 0 medija. Nemaju pare? Već nam je muka o slušanju kako je jedan čovek najsiromašniji lider regiona, ako budemo morali da slušamo da imamo i najsiromašniju opoziciju, zaista bi bilo previše. Diktatura? Zar nije bila i za vreme Slobodana Miloševića pa se itekako radilo.

Gde je aktivan rad na terenu, gde su odbori, razgovor sa narodom, gde je bilo šta? Nema, današnje aktivnosti opozicije se svode na Pokret Slobodnih Građana koji svakog petka postavljaju pitanja Aleksandru Vučiću, što je bukvalno jedina stvar koja se radi. Naravno, pisanje autorskih tekstova i glupiranje na fejsbuku i tviteru zaista ne želimo da komentarišemo.

Bilo kako bilo, gospodi iz “Saveza za Srbiju” želimo svu sreću u raspodeli mandata, imaju sreću što Vučić nije još raspisao parlamentarne izbore – po svemu sudeći i ti mandati bi ostali na internetu…

Comments

comments