Društvo

PRAZAN BUDŽET SRBIJE: Evo koliko često se radi tehnički pregled u inostranstvu, a koliko kod nas

Kada je pre neki dan stigla vest o tome da će ubuduće vlasnici vozila koja su starija od 15 godina morati na svakih 6 meseci da idu na tehnički pregled, mnogi od nas su bili u šoku, ali mnogi su jednostavno slegli ramenima i rekli “ništa novo, još jedan način da nam uzmu novac”. I to je, naravno, suština ovog novog propisa.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO JE SRBIJA PLATILA 9 MILIONA EVRA ZA VODOVOD KOJI NE POSTOJI!

Jer, kako drukčije protumačiti ovako suludu formulaciju da je problem baš sa automobilima koji su stariji od 15 godina?! Svako ko ima auto i ko se makar malo razume u četvorotočkaše, zna da stanje automobila često nema veze sa tim koje je godište. Neko ko voli i pazi svoj auto, redovno ga sređuje i drži i garaži verovatno ima bolji automobil od nekoga ko to ne čini, čak i da je auto onog prvog star 20, a ovog drugog vlasnika star 5 ili 10 godina. Dakle, već u startu ovaj propis predstavlja glupost…

Problem je što je državni budžet očigledno prazan i sada se od strane SNS-a smišljaju načini da se isti nekako napuni. Nema drugog objašnjenja.

Više od 30 posto vozila u našoj zemlji je starije od 15 godina, tako da će svi novi troškovi koji će se uplaćivati za drugi tehnički pregled doneti lepu svotu državnom budžetu. Ne i državi, naravno, pošto pretpostavljamo da će taj novac pojesti neko od naprednjaka.

PROČITAJTE JOŠ: NAPREDNA DEMOKRATIJA: OPOZICIJI I NOVINARIMA ZABRANJEN ULAZ U SKUPŠTINU!

Uostalom, na fotografiji ispod možete da vidite kako je ovo uređeno u nekim drugim državama.

Kao što možete da vidite, u Brazilu ni ne postoje tehnički pregledi, dok se u Australiji rade samo pri promeni vlasništva nad vozilom. Sjedinjene Države ga primenjuju još samo u nekim državama, jer su istraživanja jasno pokazala da tehnički pregled i bezbenost vozila nemaju veze jedno sa drugim!

Što je jasno ko dan: kao da vozači koji to žele neće moći da “prevare” i na drugom tehničkom pregledu tokom godine, kao što su i do sada radili na ovom jednom.

PROČITAJTE JOŠ: PRVI ČOVEK ARANĐELOVCA POTROŠIO 800 HILJADA ZA RUČAK I MILION ZA GORIVO!

To, naravno, može da shvati svako ko hoće, ali SNS, naravno, više intresuju naše pare.

Ukoliko mislite da ova sramna praksa ne treba da bude uvedena u Srbiji, niste jedini. Već je pokrenuta online peticija protiv ove gluposti i, ako želite, možete je naći i potpisati na linku ispod.

https://www.peticije24.com/ukidanje_duplog_tehnickog_pregleda_za_vozila_starija_od_15_god

Comments

comments