Društvo

(FOTO) BAHATOST IZVRŠITELJA NEMA GRANICE: Obio baki sef u banci, iako nije njegov dužnik!

Javni izvršitelji su bez obaveštavanja, bez prisustva policije i svedoka i protiv svakog zakona, upali u banku.

Bez obaveštavanja, prisustva policije i svedoka upali su i popisali sredstva iako su bili više puta obavešteni da je u pitanju greška i da ta imovina ne pripada dužniku, tvrdi advokat Srećko Mitrić.

Bahatost pojedinih javnih izvršitelja dostigla je viši nivo nakon što je jedan od njih u banci obi sef koji pripada penzionerki Nadi Stojanović (86) iz Beograda i popisao imovinu u njemu iako je više puta bio obavešten da ova baka nije njegov dužnik!

PROČITAJTE JOŠ: NEČUVENA BAHATOST VULINOVOG MINISTARSTVA: ZABRANILI ZAPOSLENIMA DA ORGANIZUJU PREDSTAVU I PODELE DECI PAKETIĆE!

Kako tvrdi advokat gospođe Stojanović Srećko Mitrić, javni izvršitelji su u ponedeljak, bez obaveštavanja njega kao pravnog zastupnika, bez prisustva policije i svedoka i protiv svakog zakona, upali u banku iako im je stavljeno do znanja da je u pitanju greška.

Sve je počelo u martu, kada je banka dostavila sudu i javnim izvršiteljima netačnu informaciju da se kod njih nalazi sef čiji je vlasnik Miodrag Stojanović (84). On inače duguje jednoj firmi 6,5 miliona dinara, što nije sporno, i izvršitelji su tražili da se da obezbeđenje potraživanja za dužnika, što je sud prihvatio. Međutim, banka tu pravi grešku i kao obezbeđenje potraživanja navodi sef koji uopšte nije Miodragov! – kaže Mitrić za Kurir.

Ističe da je banka ubrzo uputila više dopisa u kome je obavestila nadležni sud u Sremskoj Mitrovici, ali i izvršitelje da je vlasnik sefa zapravo Miodragova supruga Nada Stojanović.

Otvaranje sefa je prvo bilo zakazano za 14. decembar, na koje su nas pozvali i gde sam im ja ukazao da to nije po zakonu. Oni su odložili izvršenje, o kome je trebalo da nas obaveste. Onda šok, izvršitelji su u ponedeljak bez ičijeg znanja upali u banku, koja im je dozvolila da bez policije, advokata i svedoka obijaju tuđi sef! Navodno, izvršitelji su tvrdili da im to sve nije potrebno. O tome nisu obavestili ni Miodraga, ni Nadu, ni mene kao njihovog advokata – navodi Mitrić i dodaje:

– Da li je novac sada kod izvršitelja ili u sefu? Moja klijentkinja sada ne može da pristupi tom sefu jer je navodno zapečaćen.

PROČITAJTE JOŠ: FIRMA VOĐE NAVIJAČA ZVEZDE DOBILA POSAO OD EPS-A!

Mitrić dodaje da je podneo krivične prijave protiv N. N. lica u banci jer nisu zaštitili svog klijenta, a još su i narušili tajnost podataka klijenata, koja mora biti neprikosnovena. Iz Komore javnih izvršitelja Srbije do zaključenja broja nismo dobili odgovore na pitanja koja smo im uputili.

Nada Stojanović: Mnogo sam se potresla

Oštećena Nada Stojanović (86) kaže za Kurir da je doživela veliki stres kada je saznala da je sef, u kome je držala svoju ušteđevinu, obijen.
– To je moja lična imovina, iz koje sam se izdržavala. Nikada nisam imala nikakve veze sa pravnim poslovima svog muža i, da ne bih zavisila ni od njega, ni od situacije u državi, stavila sam neku imovinu u sef misleći da je tu sigurna. Muž nije bio vlasnik, već korisnik sefa, kako bi mogao da mu pristupi ako se ja, ne daj bože, razbolim, pa ne budem mogla da odem po novac.

PROČITAJTE JOŠ: MOGU LI SE ZBUNITI 5 MILIONA LJUDI?!

(izvor: espreso.rs)

Comments

comments