Društvo

(FOTO) Bolest kojoj nema leka: Ceo svet na terenu video “Pusi rajot”, a “Alo” – maskirane ustaše!

Portal dnevnog lista „Alo!“ objavio je u toku finalne utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu vest pod naslovom „MASKIRANE USTAŠE ULETELE NA TEREN! Prekinuto finale! UŽAS na glavama, CRNE KAPE sa slovom U! (VIDEO)“.

PROČITAJTE JOŠ: SVETSKO PRVENSTVO JE ZAVRŠENO – UHAPSITE VUČIĆEVIĆA

I dok su svetski mediji odmah preneli informaciju da je reč o upadu za koji su odgovornost preuzele članice ruskog rok benda Pusi rajot, „Alo!“ je na terenu video ustaše – ako je verovati naslovu, odnosno ljude obučene u odeću „nalik uniformama koje su nosili pripadnici ustaškog pokreta za vreme Drugog svetskog rata“ – ako je verovati tekstu.

Međutim, uvidom u postojeće snimke, fotografije, ali i u otvoreno pismo članica benda, veoma je lako ustanoviti da nije reč o ustaškim, već o ruskim policijskim uniformama, kao i da na crnoj kapi nema slova „U“.

PROČITAJTE JOŠ: KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV VUČIĆA, STEFANOVIĆA, GOJKOVIĆEVE I ANE BRNABIĆ!

Lažnu vest preneli su i portali Pravda i Najljepši citati, a Alo je nedugo potom promenio naslov u „NA TEREN SU ULETELE ŽENE! Crne kape sa značkom na glavi! Prišla Mbapeu, krenula rukom na njega! (FOTO)“. Ipak, naši novinari su uspeli da na vreme zabeleži prvu verziju naslova i vesti.

Dezinformaciju sličnog karaktera pre pet dana je objavio i Informer, koji je tvrdio da Hrvati insistiraju na tome da igraju u crnim dresovima, kakve su nosili fudbaleri Nezavisne Države Hrvatske, za šta je takođe ustanovljeno da je laž.

PROČITAJTE JOŠ: DOKLE VIŠE: SRBIJA SE OVE GODINE VEĆ ZADUŽILA MILIJARDU EVRA!

(izvor: fakenews.rs/Sandra Maksimović)

Comments

comments