Društvo

(FOTO) HIT: Učesnici protesta u Požarevcu otišli u posetu Aleksandru Vulinu

Sedmi protest po redu “Jedan od pet miliona” počeo je oko 18h u centru Požarevca.

Građani su se okupili na Trgu u delu Stari Korzo, gde su razvili zastave Srbije i transparent na kom piše “Ni Kurta, ni Murta”, a okupljenima se obratio Dušan Kokot iz “Građanskog preokreta”.

Specifičnost večerašnjeg protesta u Požrevcu je što je samom protestu prethodio performans kada je grupa ljudi, među kojima su organizatori protesta, ali i večerašnji govornik, otišla do kasarne u Požarevcu, gde ministar odbrane Aleksandar Vulin odnedavno prolazi vojnu obuku za koju se, kako je rekao, sam dobrovoljno prijavio.

Ideja performansa je bila da ministru ostave paket sa poklonima koji su, kako su za N1 organizatori rekli, neophodni svakom vojniku, od sredstava za ličnu higijenu, preko čarapa, hanzaplasta…

Međutim, prema njihovim rečima, nije im bilo dozvoljeno da sam paket ostave u kasarni. Navode da su ih na ulasku legitimisali, ali da su im rekli da ministar Vulin nije u kasarni.

Večerašnja protestna šetnja kreće iz centra Požarevca i građani će šetati do kasarne, a preko mreža proneo se poziv da i sami građani ponesu poklone za ministra.

(Izvor: N1)

Comments

comments