Društvo

(FOTO) Muzika za napredne uši: Cecin producent i urednik “Pinka” postao direktor BEMUSA i FESTA!

Centar beogradskih festivala od petka ima novog direktora – Damira Handanovića, muzičkog urednika televizije Pink i autora brojnih hitova novokomponovane muzike. Stručna javnost smatra da je čovek s takvom biografijom na tom mestu ruganje u lice festivalskoj publici, ali i osnivačima najvećih kulturnih manifestacija u Srbiji.

Sam Handanović tvrdi da ga kritika ne uznemirava i da nova funkcija, kako kaže, priliči njegovom senzibilitetu, radu i požrtvovanosti na poslu.

Ceca, Brena, Dragana Mirković, Goga Sekulić, BELEF, BEMUS, FEST, SOFEST – naizgled nespojivo od petka spaja jedan čovek: Damir Handanović, muzički urednik televizije Pink, kompozitor i producent pop i folk muzike. Odlukom gradskih odbornika u naredne četiri godine rukovodiće Centrom beogradskih festivala, ustanovom koja organizuje gotovo polovinu manifestacija u oblasti kulture.

PROČITAJTE JOŠ: BRAVO ZA JORGOVANKU: NARODNA BANKA U MINUSU PREKO 700 MILIONA EVRA!

“Godinama sam organizator raznih muzičkih i multimedijalnih dešavanja u Beogradu, i drago mi je što svojim radom mogu da pomognem Beograđanima da se dobro provedu, da svoje slobodno vreme odvoje za zabavu i razonodu, a to ćemo sada još više unaprediti”, izjavio je Damir Handanović, novi direktor CEBEF, u svom prvom intervjuu za Novosti i istog časa, najblaže rečeno, šokirao kulturnu javnost.

“Mislim da tu leži objašnjenje svega, za nas je to kultura, za njega je to zabava i razonoda”, kaže na to Mia David, arhitekta i bivša direktorka Kulturnog centra Beograda.

“U trenutku kada pomisliš da je to dno kod nas dosegnuto, ispostavi se da nije i to izbor ovog čoveka pokazuje”, navodi Janko Baljak, profesor FDU i reditelj.

Pre direktorovanja, davne 2008, Handanović se i sam okušao u pevačkim vodama.

“Očigledno ću morati da se malo obavestim o autorskom radu pa da to primenim na nastavi kod svojih studenata. Ne znam šta da kažem… To imenovanje – ne mogu da kažem da je iznenađenje, jer više ništa nije iznenađenje… Možda je malo iznenađenje što su našli čoveka za kog niko iz našeg okruženja, ljudi koji se zaista bave kulturom, nikad nije čuo… Što je verovatno naša greška, jer on je čovek, evo ispostavilo se, vrlo plodan autor”, kaže Mia David nakon slušanja pesme.

PROČITAJTE JOŠ: MAJCI JE ISPAO DOK GA JE DOJILA, A BAVI SE POLITIKOM ZBOG MRŽNJE PREMA SPS-U: VUČIĆEVE IZJAVE KOJE POKAZUJU DA JE OZBILJNO BOLESTAN!

“Pljunuli si svima u lice, ne samo ljudima koji posećuju te manifestacije, nego i ljudima koji su ih osnovali. Jednom Milutinu Čoliću koji je osnovao FEST, ljudima koji su svoje ime ugradili u BEMUS… Sreća je što nisu živi i što ne mogu da vide ovu vrstu poniženja”, navodi Baljak.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆ NIJE USPEO, VREME JE DA TO PRIZNA I DA PODNESE OSTAVKU”!

Damir Handanović, uprkos obećanju, nije poslao odgovore, između ostalog, i na pitanja kako reaguje na oštre komentare, šta ga je kvalifikovalo za funkciju direktora CEBEF-a, ali i da li je tu došao zahvaljujući politici jer je, prema sopstvenim rečima, ponosni član SNS-a. Na slici ispod možete videti za koga je Damir glasao na izborima početkom marta i kako je kao veran SNS-ovac slikao i svoju ličnu kartu pored zaokruženog broja 1.

(izvor: N1)

Comments

comments