Društvo

(FOTO): Policijski sindikat Srbije održao prvi protest ispred MUP-a

Upravni odbor i najuže članstvo Policijskog sindikata Srbije započeli su proteste ispred Ministarstva unutrašnjih poslova zbog oduzimanja statusa reprezentativnog sindikata.

Protest Upravnog odbora Policijskog sindikata Srbije i najužeg članstva počeo je prvo ispred sedišta zgrade tog ministarstva na platou na Novom Beogradu, gde su se sindikalni predstavnici obratili okupljenima i rekli da se bune što im je oduzeta reprezentativnost.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) KESIĆ U SVOM STILU UNIŠTIO JUTKU I NAPREDNJAKE: POSLUŠAJTE NOVU PESMU

Potpredsednik PSS-a Vladimir Pavićević kazao je da su se danas okupili da “traže zakon i da neće da ćute o korupciji i bahatosti unutar MUP-a”.

“Došli smo tražimo zakon, nama je zakon vazduh koji nam u ovoj zgradi uzimaju”, rekao je Pavićević.

Pavićević je upitao da li je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u izjavi da je prosečna plata policajca 508 evra uračunao i plate državnih sekretara i čelnika Nezavisnog policijskog sindikata Srbije koji, prema njihovim podacima, iznose više stotina hiljada dinara.

Pavićević je kazao da će nastaviti svoju borbu i da će se boriti svim zakonskim sredstvima.

Predsednik PSS Veljko Mijailović kazao je da su članovi tog sindikata dovedeni u poziciju da kao zaposleni u MUP-u budu izloženi diskriminaciji i razbojništvu.

PROČITAJTE JOŠ: PANIKA ILI KRATKA PAMET: VUČIĆ SAM SEBE NAZVAO IDIOTOM!

On je kazao da su oni danas došli da upozore da se obrazuje radna grupa koja će utvrditi da li je PSS reprezentativni sindikat.

Mijailović je kazao da je “taj sindikat na udaru zato što se bori protiv korupcije i kriminala”.

“PSS neće odustati od svojih akcija i želimo samo da u ovoj državi funkcionišu zakoni”, rekao je Mijailović i dodao da u PSS-u “nema nijednog člana koji je napredovao pomoću tog sindikata, već su svi desetkovani”.

On je kazao da je ponosan što u PSS-u nema nijednog prisilnog člana.

“PSS je reprezentativni sindikat, a vi možete da vršite represalije”, rekao je Mijailović.

Delegacija članova Upravnog odbora PSS ušla je nakon protesta u Palatu Srbije i zatražila sastanak sa ministrom, ili nekim iz vrha MUP-a, nakon čega je došao pomoćnik direktora policije Slobodan Malešić da razgovara, ali, prema navodima PSS, ne o temama zbog kojih su oni zatražili sastanak.

MUP je nedavno saopštio da PSS više nije reprezentativan, jer je proverom utvrdjeno da taj sindikat ima manje od 15 odsto zaposlenih u MUP-u što je zakonski minimum.

Evropska policijska unija, krovna organizacija koja okuplja 800.000 policajaca Evrope pružila je podršku povodom odluke MUP-a Srbije o ukidanju reprezentativnost PSS.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) UBIĆE TE KAO OLIVERA: NOVE JEZIVE PRETNJE MARIJI LUKIĆ

(izvor: N1)

Comments

comments