Društvo

„Napad na ženu koja je svojim primerom pokazala da se za prava žena treba boriti svaki dan“

Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ osudili su napad na aktivistkinju iz Inicijative „Ne davimo Beograd“ Kseniju Radovanović koji se dogodio 8. marta, dok je sa kolegama pruzimala BeFem nagradu za doprinos feminizmu i pozvali državne organe da pronadju i kazne počinioce.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) UBIĆE TE KAO OLIVERA: NOVE JEZIVE PRETNJE MARIJI LUKIĆ

Napad koji se dogodio na dan kada se širom sveta obeležava praznik žena, koji nosi simboliku borbe za ženska prava, rodnu ravnopravnost i jednak tretman u društvu, pokazatelj je da živimo u zemlji u kojoj su sve marginalizovane grupe, pa i žene, mete konstantnih napada, piše u saopštenju.

Napad na ženu koja je svojim primerom pokazala da se za prava žena treba boriti svaki dan je, kako se navodi u saopštenju, „eklatantan primer rastuće atmosfere mizoginije“.

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ saopštila je da je Kseniju Radovanović jedan gost, prilikom dodele priznanja u Kulturnom centru Grad, vređao, a potom i udario.

PROČITAJTE JOŠ: PANIKA ILI KRATKA PAMET: VUČIĆ SAM SEBE NAZVAO IDIOTOM!

U saopštenju te Inicijative se navodi da se incident dogodio u Kulturnom centru Grad, da je prijavljen obezbeđenju i policiji, koja je izašla na lice mesta.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) KESIĆ U SVOM STILU UNIŠTIO JUTKU I NAPREDNJAKE: POSLUŠAJTE NOVU PESMU

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments