Društvo

(FOTO): Ponižavajuća slika Srbije: Nepregledni redovi u Jagodini za Palminu milostinju

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma, sa gradonačelnikom Ratkom Stevanovićem i saradnicima, je upriličio prijem za roditelje sa više dece, stare, bolesne, bez zaposlenja, kojima je uručena i jednokratna novčana pomoć.

Roditelji sa više dece iz budžeta su dobili po 3.000 dinara po detetu a blesni za lekove, stari i nezaposleni po 2.000 dinara i preporuku da se jave radi zaposlenja u neku od fabrika u Jagodini.

PROČITAJTE JOŠ: NIČIĆ NE ODUSTAJE: OBJAVIO SPISAK I ISPROZIVAO LJUDE KOJI NEĆE DA ROBUJU U ZAJEČARU!

„Reč je o tradicionalnom prijemu za građane, koga organizujemo 14. godinu, pred početak školske godine i pomažemo poorodice sa više dece da đacima nabave što je potrebno“, objasnio je Marković novinraima.

On je dodao da je danas „za pomoć došlo oko 2.100 građana“ i istakao da postoji kriterijum Gradskog centra za socijalni rad po kome se dele ove pare, „a i sami znamo lično gotovo 95 odsto građana“.

Znamo i koje fabrike u Jagodini primaju radnike i upućujemo nezaposlene da se tamo jave, dodao je Marković i precizirao da su to fabrike italijanskih kompanija: „Aunde“, „Turi“, „Konfesione“ i domaća fabrika „Jela“.

Fabrike italijanskih kompanija su udvostručile broj zaposlenih u poslednjih nekoliko godina, dodao je Marković i napomenuo da ima „porodica, a i danas ovde na prijemu, koje imaju po četvoro dece, ali ne žele da rade u privatnim preduzećima, hoće državni posao“.

PROČITAJTE JOŠ: BOLESNO: GAZDA NAPREDNJAKA JOŠ JEDNOM UVREDIO SRBE, NAZVAVŠI IH KUKAVICAMA!

Marković je istakao da na prijemu nema građana koji se žale na infrastrukturu, „mi smo to rešili i ne možemo da shvatimo da neke opštine i gradovi u 21. veku to nisu rešile“.

On je istakao da se u „Jagodini borba protiv bele kuge ne vodi savetima, već konkretno, imamo najnižu cenu vrtića, učenici ne plaćaju prevoz, trudnice i porodilje mesečno dobijaju po 12.000 dinara…“

Zahvaljujući ovakvoj politici Jagodina na poslednjem popisu ima 400 porodica više a broj đaka u školama je u konstantnom porastu… Pare obezbeđujemo tako što odbornici Skupštine grada ne primaju plate i dnevnice, takođe članovi Izvršnog veća, upravnih odbora… i mesečno uštedimo i do 10.000.000 dinara.

Marković je do kraja godine najavio još dva prijema građana, istakavši da je Jagodina jedini grad u Srbiji koji organizuje ovakve prijeme, i najavio potpisivanje ugovora sa kineskim partnerom o izgradnji jedne fabrike, u oblasti poljoprivrede.

Ovom fabrikom uveo bi se red, eliminisali nakupci i prekupci koji zarađuju na seljakovoj muci i znoju, istakao je Marković.

Stari i bolesni, koji su došli na prijem a imali su problem da se vrate kući, vraćeni su službenim automobilima Gradske skupštine.

U parku isprede zgrade Gradske skupštine razni građani, stari, majke sa decom su se počeli skupljati još oko pet sati jutros, rekli su Tanjugu ljudi iz skupštinskog obezbeđenja.

Na glavnom ulazu u zgradu, uz skupštinsko obezbeđenje, red su pravili pripadnici policije u uniformama.

Dežurala je i ekipa lekara Službe hitne pomoći i saobraćajna policija.

Ispred zgrade do ulaza formiran je red dugačak oko stotinu metara a tako je i po hodnicima zgrade.

PROČITAJTE JOŠ: ZA VUČIĆEV I VULINOV OBAVEZNI VOJNI ROK PLAĆAMO POLA MILIJARDE EVRA!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments