Društvo

(FOTO) Požega, Ruma, Milanovac, Sombor – BORBA ZA SLOBODU

Oko 350 građana nezadovoljnih aktuelnom vlašću okupilo se večeras u Gornjem Milanovcu na drugom protesu pod parolom „Jedan od pet miliona“, javlja Beta. Novo okupljanje protiv vlasti organizovano je u Gornjem Milanovcu preko društvenih mreža, a nije bilo govornika.

Građani su ponovo prošetali od centralnog gradskog trga, glavnom ulicom do kasarne i nazad.

Protest je podržala grupa građana Mladi Milanovca i stranke okupljene u Savezu za Srbiju koje su u lokalnoj skupštini opozicija vladajućoj koaliciji Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Na prvom protestu u Gornjem Milanovcu prošle subote okupilo se oko 100 ljudi.

Jedanaesti protest u Požegi protiv lokalne vlasti

Građani Požege su protestovali i večeras, jedanaesti put od februara prošle godine, protiv lokalne vlasti u tom gradu.

Građani su najpre minutom ćutanja odali poštu Branimiru Adaševiću, književniku iz Požege koji je, pre nekoliko dana, iznenada preminuo u svojoj 45. godini, a potom su organizovali protestnu šetnju Trgom slobode.

Nazivajući okupljene „slobodnim građanima koji već jedanaesti put protestuju“, Nikola Maslać, član Udruženja „Inicijativa za Požegu“ koje je organizovalo i večerašnje protestno okupljanje, zahvalio se predsedniku opštine Milanu Božiću (SNS) što je „obezbedio besplatni javni prevoz u gradu kako bi građani mogli da dođu na taj skup i što „Incijativa“ nije morala da angažuje autobuse, kako to čini SNS“.

Okupljanja počela i u Somboru

 https://twitter.com/Bobisha13/status/1086698322033893379
Održani prvi protest i u Rumi:
(Izvor: Danas.rs)

Comments

comments