Društvo

PRVI PROTEST U PROKUPLJU: “Šetamo jer je to njegova budućnost!”

Šetamo jer je to njegova budućnost i želim da u ovoj zemlji živi slobodno. Zbog te slobode smo večeras ovde- kazao nam je otac četvoromesečnog Tadije, koji je večeras na prvom protestnom okupljanju „Jedan od pet miliona“ u Prokuplju bio najmlađi učesnik.

 

Po prvi put u Prokuplju na Trgu topličkih junaka održan je protest građana Prokuplja koji smatraju da je vlast na lokalu i u državi urušila ljudsko dostojanstvo. Na njemu je bilo oko stotinak građana. Okupljeni su pored osnovne ideje, d apodrže proteste koji su već organizovani u drugim gradovima imali i svoje, a to su da se smeni narodni poslanik iz Toplice i da se smene penzioneri koji su na funkcijama na lokalu.

– Danas smo najniže pali. I zbog toga sam ustao i spreman da se borim za bolje sutra. Najveće zlo je što je Srbija postala zemlja raznih parada, lažnih diploma i škola. U Srbiji se danas ne veni rad, poštenje, već snalaženje. Tužno je što u zemlji Pupina, Telse, Marije Kiri, mladi jure da završe kurseve kako bi pobegli odavde. Zbog dostojanstva koje je zgaženo večeras sam ovde- kazao je Slavko Sretković, koji je jedan od organizatora skupa.

 

Okupljeni su mirno prošetali Pešačkom zonom do Carine i nazad, a novo okupljanje je najavljeno za narednu subotu.

Sretković je sa bratom Draganom još pre Nove godine svakog dana u 16 sati bio na Trgu i on je pionir što se tiče protesta u Prokuplju. Ipak, prošlo je mesec dana od kako je on krenuo, do ovog prvog zvaničnog protesta.

(Izvor: prokupljenadlanu.rs)

Comments

comments