Društvo

(FOTO) SJAJNA IDEJA: Aktivisti PROŠETALI ulicama ZABRANJENU IZLOŽBU karikatura da bi je videlo što više ljudi!

Udruženje građana „Lokalni front“ iz Kraljeva ,koje inače ima i svoju odborničku grupu u Skupštini grada, upriličilo je danas nesvakidašnji performans- izložbu karikatura Dušana Petričića i Predraga Koraksića Koraksa pod nazivom „Karikaturom protiv dikature“ ispred zgrade Skupštine grada Kraljeva.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE DOKAZ DA VLAST ŽELI ŠTO PRE DA UNIŠTI NIŠKI AEORDROM

„Frontovci“ su pre toga prošetali gradom od sedišta svog udruženja do zgrade Skupštine grada noseći na svojim leđima karikature dva autora.

Prema rečima profesora Vlade Marovića ovo udruženje se u tri navrata počevši od 20.novembra ,pismeno, obraćalo Gradskoj upravi sa zahtevom da im se omogući organizovanje izložbe karikatura„Karikaturom protiv dikature“ Dušana Petričića i Predraga Korakića Koraksa u nekoj od prostorija Gradske uprave primerenoj za te namene. „Odgovoreno nam je samo na prvi dopis , obrazloženjem da je prostor pogodan za izložbu zauzet u traženom terminu a potom je zavladao muk.

PROČITAJTE JOŠ: GLUMCI KOJI SU OSVOJILI NAGRADE NA ALEKSINAČKOM FESTIVALU UPLATIĆE SAV NOVAC U FODNACIJU SERGEJA TRIFUNOVIĆA

Druga dva dopisa i brojni telefonski pozivi ostali su bez odgovora“ rekao je u izjavi za naš list odbornik Skupštine grada Kraljeva Vlado Marović i dodao:

„Karikatura je vid umetničkog projekta. Tamo gde se umetnost suzbija radi se o gušenju slobode.Tamo gde se sloboda guši na delu je dikatura.Diktatura svakako pokušava da sve institucije u društvu „poravna“ sa duhom vladajućeg režima a to neminovno primorava građane da se za svoja prava bore na ulici. Na ovaj način mi kao udruženje građana pokazujemo građanima kako se oni mogu izboriti za svoja prava ,u ovom slučaju na pravo da vide radove nastale kao deo umetničkog projekta dva autora.“

PROČITAJTE JOŠ: KO NIJE UBIO OLIVERA IVANOVIĆA

(izvor: danas.rs)

Comments

comments