Društvo

(FOTO): Slavija još uvek u POTPUNOM RASULU, a rok za završetak radova je 5 DANA!

Slavija će izgleda postati simbol svih pogrešnih poteza gradske vlasti, jer od kada je odlučeno da se iz centra kružnog toka pomeri bista Dimitrija Tucovića i na njeno mesto postavi fontana, radovi nisu stali. Bilo je to početkom decembra 2016, a majstori su i danas tu i ostaće do 8. avgusta, ako se opet nešto ne izjalovi.

PROČITAJTE JOŠ: NELEGALNO SAGRAĐEN OBJEKAT NA PANČIĆEVOM VRHU IPAK NEĆE BITI SRUŠEN?!

Sređenu Slaviju su ponovo počeli da sređuju još u aprilu, samo mesec dana pošto je završeno njeno prvo sređivanje, jer je na brojnim mestima popucao beton. Pre početka tih radova smo obišli plato i korak po korak fotografisali svaki nedostatak. Posle mnogo buke gradske vlasti su odlučile da počnu radovi na “otklanjanju oštećenja koja su nastala nakon radova na rekonstrukciji platoa na Slaviji”.

Sve to je išlo na račun firme MBA “Ratko Mitrović”, jer je ugovorom dat garantni rok, pa su morali da otklone sve nedostatke. Kako su oni objasnili, najveći problem im prave vremenski uslovi.

– Tehnologija ugradnje polimer-betona zahteva suvo vreme, odnosno, posle poslednjih padavina mora da prođe 24 sata pre njegovog nalivanja. Da ne ispunimo zadati rok, samo vreme može da nas spreči – rekli su u “Ratku Mitroviću” za “Novosti”.

PROČITAJTE JOŠ: JEDAN OD NAJBOGATIJIH GRADOVA NEMAČKE DAJE ZA RASVETU 50 PUTA MANJE OD BEOGRADA!

Posle svega firmi je dat rok do 8. avgusta da završi sve radove ili će Grad angažovati novog izvođača i povući će bankarsku garanciju. Međutim, kako sekretar za investicije Luka Petrovića kaže, “Ratko Mitorivić” će dobiti produženje roka ako firme koje obavljaju nadzor utvrde da radovi nisu završeni zbog lošeg vremena.

Možda obični građani ne znaju karakteristike tog polimer-beton i zašto su se baš za njega odlučili, ali znaju kakvo je vreme bilo proteklih nedelja i da je pucanje upravo tog betona bio glavni razlog ponovnih radova. Podsetimo i da je sve trebalo da bude gotovo još u novembru prošle godine, kao i da je sanacija trebalo da traje samo mesec dana.

Shvatili su i gradski oci da poput Skadra na Bojani i u ovo čudo treba zazidati nešto da bi prestalo da se urušava, pa su Goran Vesić i Siniša Mali zazidali ono što im je najsvetije – svoje prethodne funkcije. Šteta što to nije bilo dovoljno.

RISTOVSKI JE ISPAO GLUP NA KVADRAT: POSLE ONOLIKOG ŠLIHTANJA VUČIĆU MORAO JE DA PROSI DA BI ZAVRŠIO FILM!

(izvor: noizz.rs)

Comments

comments