Društvo

(FOTO): SNS-ovom finansijeru Radojici milioni iz lokalnog budžeta!

Opština Bačka Palanka dodelila je četiri miliona dinara lokalnoj radio-televiziji koju je prošle godine kupio biznismen blizak Srpskoj naprednoj stranci Radoica Milosavljević za tri puta manje novca.

Radio i televizija Bačka Palanka je tako dobila trećinu svih opredeljenih sredstava na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja, prema rešenju o dodeli sredstava od 3. juna 2019. godine.

Loading…

Konkursna dokumentacija propisuje da je dva miliona dinara maksimalan iznos sredstava koji se mogao dobiti po projektu. Dva miliona dinara dodeljena su Radio i televiziji Bačka Palanka, a još dva portalu te televizije.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO NAPREDNJACI JEFTINIM TRIKOVIMA ZAGORČAVAJU ŽIVOT MEDIJIMA PO SRBIJI

Milosavljević je kupio RTV Bačka Palanka iz stečaja u oktobru prošle godine za 1,3 miliona dinara, odnosno trećinu procenjene vrednosti, o čemu je prvi pisao portal Raskrikavanje u januaru 2019.

Ovaj biznismen je bio jedan od 27 donatora koji su kupili prostorije na Novom Beogradu a onda ih poklonili SNS-u, kako je otkrio Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) u februaru ove godine.

Milosavljević je takođe privatizovao mnoge lokalne medije u Srbiji, među kojima su televizijе u Kruševcu, Požegi, Pančevu, Pirotu, Dimitrovgradu, Brusu i Paraćinu.

Nakon što je 2015. godine kupio osam lokalnih medija, spekulisalo se da to radi za račun funkcionera SNS i sadašnjeg direktora Bezbednosno-informativne agencije Bratislava Gašića, što je Milosavljević demantovao.

PROČITAJTE JOŠ: “SVE ZEMLJE U REGIONU IMAJU VEĆI PRIVREDNI RAST OD SRBIJE ZA 70 DO 100%”

Nedugo nakon što je Milosavljević kupio RTV Pančevo, Udruženje novinara Srbije objavilo je da je novi glavni i odgovorni urednik Miroslav Milakov zahtevao od novinara da se učlane u SNS kako bi zadržali posao.

Portal Južne vesti objavio je u januaru ove godine mejl poslat televizijama u vlasništvu Milosavljevića čiju autentičnost je, kako se navodi, potvrdilo više izvora, a u kom se nalaže koordinisana medijska kampanja protiv opozicionih lidera.

Milosavljevićeve televizije su samo u toku prošle godine dobile više od 50 miliona dinara iz budžeta lokalnih samouprava, prema pisanju Raskrikavanja.

PROČITAJTE JOŠ: FINANSIJER SNS-A KUPIO JOŠ JEDNU TELEVIZIJU!

(izvor: novaekonomija.rs)

Comments

comments