Društvo

(FOTO) Studenti došli do Rektorata sa koferima i nalepnicama preko usana i ovim zahtevima

BEOGRAD – Studenti iz udruženja „Jedan od pet miliona“ predali su danas zahtev za ponovnu proveru validnosti doktorata ministra finansija Siniše Malog rektoru Univerziteta u Beogradu.

Kako su kazali aktivisti „Jedan od pet miliona“, samo Rektorat Univerziteta, koji je i pokrenuo pitanje doktorata Siniše Malog ima mogućnost da priloži žalbu na ocenu komisije.

„Na taj način rektorat je slučajno ili namerno zatvorio mogućnost žalbe stručne javnosti na ocenu komisije, i time svu odgovornost prebacio na sebe“, dodaje se u zahtevima koji su pročitani novinarima ispred Rektorata.

Okupljeni studenti ispred Rektorata kazali su da oni ne prepisuju, već pošteno stiču svoja zvanja i da očekuju da se integritet njihovih diploma zaštiti.

„Univerzitet je dužan da zaštiti studente, profesore, saradnike u nastave, zaštitiće ih samo ukoliko ozibljno razmotri validnost doktorata Siniše Malog i ne bude saučesnik u urušavanju ugleda ove institucije“, navodi se u zahtevima tog pokreta.

Neuvažavanjem ovih žalbi predstavnici tog pokreta smatraće da Rektorat ne radi u interesu ove institucije, njenih profesora, saradnika u nastavi, istraživača i studenata žaključili su u svojim zahtevima u kojima su ukazali i na problem odlaska mladih iz zemlje.

„Ono što nas tera iz ove zemlje je neodgovornost vlasti prema mladima, nepostojanje institucija, nepotizam, medijski mrak kao i ćutanje obrazovnih institucija po pitanju lažnih diploma i plagiranih doktorata“, naglasili su studenti.

Aktivisti koji su predali zahteve nakon izlaska iz zgrade Rektorata poručili su da je rok za odgovor na njihove zahteve 15 dana.

Oni su do zgrade Rektorata došli Knez Mihailovom ulicom vukući kofere i sa nalepincama preko usana na kojima je pisalo „cenzurisano“.

(Izvor: Infobrif, 1od5miliona)

Comments

comments