Politika

Frakcija DS koju predvodi Lečić protestovala ispred Ministarstva

Frakcija Demokratske stranke (DS) koju predvodi Branislav Lečić održala je danas protest ispred Ministartsva državne uprave i lokalne samouprave zbog toga što, kako navode, ovo “ministarstvo ni posle 100 dana nije upisalo Branislava Lečića kao novog predsednika DS koji je izabran na neposrednim izborima pre gotovo 4 meseca”.

“Prema Zakonu o upravnom postupku, član 145. stav 3. krajnji rok za upis ili odbijanje zahteva je 60 dana od podnošenja zahteva. Taj rok je istekao još

5. decembra 2020. godine. Ministarstvo umesto da postupi u skladu sa Zakonom, potpuno neosnovano traži nove dopune, odugovlačeći donošenje odluke, čime u potpunosti blokira rad Demokratske stranke”, navode iz ove frakcije DS.

Branislav Lečić je predao dokumentaciju na zahtev Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave uz podršku članova DS koji su nosili transparente sa upitnikom, simbolično ukazujući da se već 100 dana čeka na odgovor od ministarstva. Među prisutnima su bili Slobodan Milosavljević, Dragoslav Šumarac i drugi članovi DS, najavljujući nove aktivnosti kao izraz neslaganja sa proizvedenim stanjem.

Comments

comments