Politika

Obradović optužio Dačića da opstruiše dijalog između vlasti i opozicije

“Iako sam još pre tri nedelje poslao zahtev predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću za hitan prijem i konsultacije o početku dijaloga između vlasti i opozicije – još uvek nisam dobio nikakav odgovor”, izjavio je Boško Obradović, lider Dveri.

“Iz ovoga je već više nego jasno da je uloga Ivice Dačića da odlaže i opstruiše preko potreban početak dijaloga između vlasti i opozicije, što se videlo i iz njegove najave krajem prošle godine da će dijalog početi odmah posle Božića, a onda i nove najave da dijalog neće početi pre aprila”, tvrdi Obradović.

Lider Dveri navodi da je posrednička delegacija EP potvrdila spremnost sa njihove strane da dijalog odmah može da počne.

“Naime, Vladimir Bilčik i Tanja Fajon su potvrđeni za ponovne članove delegacije EP, a Bilčik je u intervju za TV N1 istakao da dijalog može da počne odmah i da početak dijaloga ne zavisi od njegovog izveštaja o Srbiji koji u EP treba da bude usvojen tek u martu. Bilčik je sugerisao da bi brzi početak dijaloga mogao samo da doprinese boljem konačnom izveštaju o Srbiji, ali naša vlast očito nije zainteresovana za to i na svaki način pokušava da odloži početak dijaloga”, navodi Obradović.

Lider Dveri kaže da je “stalno odlaganje početka dijaloga direktna opstrukcija od strane Ivice Dačića”.

“Sa ciljem da se potroši vreme do vanrednih izbora na svim nivoima i spreči poboljšanje izbornih uslova, ili da – ako na kraju i dođe do nekog sporazuma o slobodnim i poštenim izborima sa opozicijom – ne bude vremena da se dogovoreno i primeni, zaključuje Obradović.

Comments

comments