Društvo

Fudbalski klub jedini ostao bez para iz budžeta zato što predsednik nije SNS-ovac!

Bahatost i zloupotreba položaja nisu novost u političkom životu Srbije, ali način na koji je sve to mutiralo u mandatu SNS kartela nas tera da se ozbiljno zabrinemo. Poslednji primer ovakvog ponašanja vladajućih nam stiže sa juga naše zemlje, tačnije iz Leskovca.

PROČITAJTE JOŠ: VLAST 4 GODINE ŠALJE MILION EVRA DNEVNO “ZA SRBE NA KOSOVU” A KRIJE GDE ZAISTA IDE NOVAC!

Naime, na jučerašnjoj sednici Skupštine grada (na slici ispod) odlučeno je da od svih fudbalskih klubova u leskovačkoj opštini novac JEDINO NE DOBIJE FK “Mladi borac” iz Živkova. Reč je klubu iz severnog dela ovog grada na jugu Srbije, a razlog zašto je “Mladi borac” ostao bez sredstava nije sportske, već čisto političke prirode.

Prvi čovek ovog kluba, koji se inače takmiči u Jablaničkoj okružnoj ligi – nije član SNS-a! Gradskim vlastima u Leskovcu to je bio dovoljan razlog da uskrate novac “Mladom borcu”. Predsednik kluba iz Živkova je Miroslav Stojanović, inače je član DS-a, pa su tamošnji naprednjaci odlučili da klub ne treba da dobije novac!

PROČITAJTE JOŠ: AKO TREBA ZADUŽIĆEMO SE ZA AERODROM, A ONDA ĆEMO GA PREDATI DRŽAVI!

Tako će momci koje možete da vidite na slici ispod (u plavim dresovima) i svi ostali u ovom klubu morati da trpe i da se snalaze kako znaju i umeju ne bi li nekako nastavili da se takmiče i postoje. U situaciji kada se u sport u našoj zemlji uglavnom malo ulaže (naročito kada nisu u pitanju “Crvena zvezda” ili “Partizan”), ovaj mali klub je praktično ostavljen na cedilu, samo zbog toga što predsednik kluba ima drugačija politička uverenja od naprednjačkog kartela.

Leskovački naprednjaci tako nastavljaju politiku svog šefa Aleksandra Vučića, koji daje pare i pomaže isključivo jednom sportskom klubu, a svi drugi mogu da nestanu što se njega tiče.

Nadamo se da će se “Mladi borac” izboriti sa ovim nedaćama, preživeti pošast zvanu SNS i nastaviti da okuplja mlade i neguje sportske vrednosti u svom kraju.

PROČITAJTE JOŠ: A VUČIĆEVOM KUMU – JOŠ 300 MILIONA DINARA!

Comments

comments