Politika

Funkcionerka DS potvrdila da će biti na listi PSG u Nišu

Na prethodnim izborima listu Demokratske stranke u niškoj Opštini Palilula predvodila je Jelena Barton, ali je ona u petak napustila DS i kaže da će na izborima 21. juna nastupiti na listi Pokreta slobodnih građana, piše portal Južne vesti.

Demokrate u Nišu predvodi Vladimir Domazet u prelaznom periodu i kaže da postoji sumnja da će još neki otići jer je DS u bojkotu, a iz PSG potvrđuju da im je prišao manji broj demokrata, pišu Južne vesti.

Jelena Barton bila je članica Gradskog i Glavnog odbora stranke, predsednica Opštinskog odbora DS Palilula, a jedna je od viđenijih niških demokrata u prethodnoj deceniji. Odluku da napusti DS donela je, kaže, zbog neslaganja sa odlukom o bojkotu predstojećih izbora, a iščlanila se u petak 29. maja.

“Ja mislim svojom glavom, to je uvek bio princip DS. Nezadovoljna sam rukovodstom stranke, nezadovoljna sam odlukom o bojkotu. Deo DS misli drugačije, a ne glavom predsednika (Zorana Lutovca). Nisam mogla da se pomirim sa tom odlukom o bojkotu, ne slažem se sa odlukom Glavnog odbora i iz tog razloga sam istupila iz stranke. Smatram da bojkot dovodi do gašenja organizacije i da DS posle bojkota može da doživi samo sunovrat”, objašnjava Barton, a prenose Južne vesti

Ona, ipak, ne misli da su izborni uslovi fer, naprotiv, ali je stava da ih bojkot kao metod neće promeniti. Smatra da će svojim iskustvom doprineti Pokretu slobodnih građana.

“Nismo još precizirali na kojoj ću listi biti, opštinskoj ili gradskoj. PSG-u je prišlo još demokrata, ali ne mogu o imenima”, navodi Barton.

Kkao navode Južne vesti, spekulisalo se i da je predsednik Opštinskog odbora DS Pantelej Milan Radulović, takođe, prešao u PSG, ali tu informaciju nismo uspeli da potvrde, ni iz DS, ni iz PSG, a Radulović se nije javio na telefon poznat redakciji, niti odgovorio na SMS.

Iz niškog PSG najavili su da će samostalno izaći na lokalne izbore, ali ne govore o imenima i bivšim demokratama na listi.

Uskoro ćemo predati našu listu kada ćete biti upoznati sa našim kandidatima. Mali broj bivših demokrata je prišao pokretu pred izbore. Oslanjemo se na sopstvene snage i sprovodimo jedinstvenu politiku Pokreta slobodnih građana na svim nivoima – navode iz niškog PSG.

 

Izvor: Južne vesti

Comments

comments