Politika

Reković „1 od 5 miliona“ skinula patiku usred emisije: „Je l’ vam ovo smeta, naše iscepane patike?!“

Predstavnica Pokreta “1 od 5 miliona” šokirala je publiku koja je danas pratila TV N1. Ona je usred emisije skinula patiku, podigla je i upitala: “Je l vam ovo smeta? Pocepane patike studenata “1 od 5 miliona”? Pocepane tokom godinu i po dana protestovanja, i 20.000 kilometara koje smo prešli prethodnih dana? Što vam smeta Pokret „ 1 od 5 miliona“?“

Ovaj gest i reči Valentina Reković uputila je režimu, ali i predstavnicima dela opozicije koja je u bojkotu, pošto ovaj Pokret, prema njenim rečima, i od jednih i drugih trpi pritiske.

Ona je navela da su predstavnici Pokreta „1 od 5 miliona“ tokom prikupljanja potpisa podrške za izbornu listu bili nadgledani i praćeni:

„Predsednici opština u Smederevskoj Palanci i Loznici nadgledali su ko ulazi, ko priča sa nama, ko nam daje potpis. Ali to nije radila samo vlast. Šta će, recimo, funkcioner Narodne stranke u automobilu ispred centrale „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu, da gleda studente kako prikupljaju potpise? Šta će funkcioner Demokratske stranke u Aranđelovcu gde smo skupljali potpise? Ko to u izvršnom odboru Saveza za Srbiju vozi Q7 i prati studente na putu za Zaječar?!“

Reković je pitala šta svim tim ljudima smeta Pokret „1 od 5 miliona“ i šta im smetaju novi i mladi ljudi u politici.

„Da li im smeta to što hoćemo da vratimo odgovornost u politiku? Da li im smetaju naše patike iscepane tokom portestovanja? A odlično znaju i jedni i drugi da ćemo promeniti sistem, i da mnogi od njih neće biti deo tog sistema“, zaključila je Valentina Reković.

Na pitanje novinarke da li su ta praćenja prijavili nadležnim organima, Reković je odgovorila „zašto prijavljivati onima koji ništa ne rade“. Podsetila je pritom na fizički napad na snimatelja protesta „1 od 5 miliona“ i davljenje organizatora protesta od strane pripadnika BIA, i dodala da nadležni nisu uradili ništa, a da je Pokret sam identifikovao počinioce.

„Da smo njih čekali, ne bismo nikad saznali da je organizatora davio Tomislav Cicvarić, pripadnik BIA, a da je našeg snimatelja ispred RTS-a napao Vukašin Bojović, sin opštinskog većnika“, kazala je ona.

Osvrnuvši se na nedavni fizički napad na lidera PSG-a Sergeja Trifunovića, ona je ocenila da je taj napad rezultat podela koje prave „i jedni i drugi“. Na primeru Pokreta „1 od 5 miliona“, objasnila je ona, to izgleda tako što su studenti od režima etiketirano kao „izdajnici, plaćenici, Đilasovci“, a od dela opozicije „izdajnici, plaćenici, Vučićevci“.

„Znate one čuvene sastanke što je naša organizacija imala sa Savezom za Srbiju tokom protesta? Kad smo na sastanku saopštili da ćemo izaći na izbore, znate šta je nama rekao Dragan Đilas? Rekao je „Vi ste za mene isto što i Vučić“. Tim rečima“, otkrila je Reković.

Comments

comments