Društvo

Grad koji vodi je pred BANKROTOM, a on se bahati: Tomin sin dao 4,5 miliona za nove limuzine!

Iako je grad koji vodi sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića godinama u debelom minusu, to ih nije sprečilo da se počaste sa tri nove limuzine.

Grad Kragujevac s Radomirom Nikolićem na čelu iskeširao je gotovo 4,5 miliona dinara za obnovu voznog parka. Iako je grad godinama bukvalno pred bankrotom, rešili su da se ovog leta počaste sa tri nove limuzine.

PROČITAJTE JOŠ: MITROVIĆ I REM SE UDRUŽILI PROTIV VUKOSAVLJEVIĆA: POGAĐAJTE KOJI MINISTAR ĆE SLEDEĆI BITI SMENJEN

Naime, grad koji predvodi sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića zaključio je 15. avgusta ugovor vrednosti 4.478.400 dinara (sa PDV) ili oko 38.000 evra sa firmom “Nikom auto d. o. o.” iz Kragujevca (na slici ispod), od koje su pazarili tri putnička vozila srednje klase. Nije navedeno koje automobile su konkretno kupili, ali prosta računica ukazuje da jedan košta oko 12.650 evra.

Poziv za podnošenje ponuda objavljen je 1. avgusta, a čelnici Kragujevca su ispostavili zanimljive prohteve. Između ostalog da kola imaju petora vrata i isto toliko sedišta, šest brzina i rikverc, volan podesiv po visini i da budu bele pastelne boje. A što se tiče dodatne opreme, zahtevali su i manuelni klima-uređaj, elektropodesive spoljne retrovizore sa grejačima, merač pritiska u gumama…

PROČITAJTE JOŠ: ŠIRI SE FRONT ZA ODBRANU REKA STARE PLANINE: DEKANI BEOGRADSKIH FAKULTETA SE PRIDRUŽILI BORBI

Ekonomista Branko Dragaš kaže da takvo nesavesno i neodgovorno ponašanje vodi ka totalnom bankrotu grada.

– Ma, to je raspad sistema. Umesto da grade, oni pljačkaju državu. Žalosno je što Kragujevac nije usamljen primer – navodi Dragaš.

Gradonačelnik Radomir Nikolić nije odgovorio na pitanja Kurira zašto su se odlučili da u okolnostima kada grad grca u dugovima kupuju skupe automobile.

Vatromet, spa-centar…

Dug grada Kragujevca veći je od 30 miliona evra. Početkom godine dug grada prema bankama je iznosio više od 23 miliona evra, u međuvremenu su uzeta još dva kredita od oko pet miliona evra, a na sve to, i kragujevačka javna preduzeća duguju još oko tri miliona evra.

Čelnici Kragujevca su ove godine imali niz “zanimljivih” nabavki. Tako su u aprilu iz budžeta izdvojili oko 15.000 evra za svečani vatromet – boks-baterije i bombe. Prethodno su u februaru namenili oko pet miliona dinara za ugostiteljske usluge u lokalnom hotelu koje uključuju i korišćenje velnes centra sa saunom, parnim kupatilom i džakuzijem.

PROČITAJTE JOŠ: LETEĆI PAPCI I SVINJSKE GLAVE

(izvor: blic.rs)

Comments

comments