Društvo

Građani Subotice se pobunili: “Nećemo doček od 1,8 MILIONA”!

Više udruženja građana, pokreta i političkih partija iz Subotice upozorli su da je iznos od 1,8 miliona dinara za novogodišnji nastup grupe „Neverne bebe“ na glavnom subotičkom trgu „nerazuman“, te da je „finansijski nepodnošljiv za građane tog grada“.

Potpisnice saopštenja su ocenile da je organizacija javnog dočeka na glavnom trgu u Subotici urađena na nezakonit način, bez tendera, te da je honorar „određen direktnom pogodbom“.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): ONI SE NIKAD NE SLIKAJU DOK STOJE: LUDILO JE DOBILO NOVI NIVO, IMAMO NASLEDNIKA ILIJE ČVOROVIĆA!

„Smatramo da je iznos nerazuman i da je izdvajanjem znatno manjeg iznosa, uz raspisivanje tendera i angažovanje lokalnih umetnika i muzičara, mogla da bude upriličena kompletna javna proslava Nove godine, u skladu sa potrebama i mogućnostima gradjana čiji se novac izdvaja“, piše u saopštenju.

Ocenili su da je doček „finansijski krojen po potrebama i mogućnostima lokalne partitokratije, a ne gradjana koji finansijski jedva da sastavljaju kraj sa krajem“.

PROČITAJTE JOŠ: (AUDIO): RAZGOVOR KESIĆA I NOVINARKE STUDIJA B JE SUKOB NORMALNE I NAPREDNJAČKE SRBIJE!

Dodali su da subotičke gradske vlasti već godinama „pod sumnjivim okolnostima izdvajaju velike sume za nastupe odabranih muzičara“, što kod građana izaziva sumnju u valjanost takvih angažmana.

„Tome u prilog najbolje svedoči letošnji divlji angažman pevačice Dragice Radosavljević Cakane nakon završteka programa Zavičajnih dana kojoj je isplaćeno najmanje 450.000 dinara. Smatramo da građani imaju pravo da saznaju ko je odlučio da u njihovo ime izdvoji 1,8 miliona dinara za nastup jednog benda direktnom pogodbom, bez raspisivanja tendera“, piše u saopštenju.

Zatražili su od subotičkih gradskih vlasti da odmah nakon Nove godine saopšte koliko je turista boravilo u Subotici i na Paliću 31. decembra i 1. januara, s obzirom da je navedeno da je bend angažovan „u cilju turističke promocije odredišta Subotica – Palić“.

PROČITAJTE JOŠ: KRSTIĆ: SRPSKA SELA TREBA NASELITI MIGRANTIMA!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments