Društvo

Gradonačelnik Leskovca: od faraona do – džentlmena godine

Nakon prošlonedeljne pošiljke iz Hong Konga u kojoj je pored časopisa bila i diploma, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ove nedelje dobio je i priznanje “Prvog kluba dama”, odnosno – proglašen za “Džentlmena godine”. Navode da je nagradu dobio zbog zalaganja za eliminisanje stereotipa u poslovnom okruženju, a dok informacija o tačnim kriterijumima nema, opozicionari brojne “nagrade” vide kao način prikrivanja neuspeha u rukovođenju gradom.

Cvetanović se sada našao u društvu pevača i drugih iz javnog života, poput Sergeja Ćetkovića, Željka Samardžića, ali i Snežane Đurišić i ministarke Slavice Đukić Dejanović, koji su takođe nagrađeni.

PROČITAJTE JOŠ: NOVA AKCIJA: BLOKADA RADOVA U TRAJANJU OD 12 SATI

Za “Džentlmena godine”, prema podacima sa gradskog sajta, izabran je jer se zalaže za eliminisanje stereotipa koji postoje kada je reč o angažovanju žena i muškaraca na rukovodećim pozicijama. Ipak, osim kratke pohvale, informacije o načinima dobijanja ove nagrade na gradskom sajtu nema.

U Leskovcu veliki broj žena nalazi se na odgovornim funkcijama, a gradonačelnik svoju energiju usmerava ka nastavku izgradnje Leskovca u lep, moderan i ekonomski jak grad – piše na gradskom sajtu.

Koliko mu ovo priznanje znači i šta za njega predstavlja ova titula od Cvetanovića nismo uspeli da saznamo, jer je, kaže, u gužvi.

Trenutno sam zauzet, pozovite me kasnije – bio je kratak Cvetanović.

Ni kasnije se nije javio, tako da nema njegovog komentara na nagradu za “Džentlmena godine” koja je ustanovljena 2018. i deo je međunarodne dodele priznanja Dama godine koju već 5 godina organuzuje Prvi klub dama.

Iako su organizatori rekli da će u toku dana odgovoriti na pitanja o tome po kom principu se biraju “dame i džentlemeni”, ali i ko finanasira celokupnu manifestaciju, do objavljivanja teksta odgovore nismo dobili.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Dama godine piše da je to “manifestacija koja slavi ženu kao damu i da je jedinstvena u Evropi”.

Nagrade dobijaju istaknute žene iz javnog, privrednog i društvenog života, a dodeljuju se 2 puta godišnje – aprila u Beogradu uspešnima iz Srbije, kao i oktobra u Vrnjačkoj Banji, gde su dobitnici i iz regiona.

PROČITAJTE JOŠ: NOVA GLUPOST: SRBIJA ĆE U EGIPAT IZVOZITI AVIONE?!

Spirićeva: Kupovinom diploma se prikriva neuspeh

Zvanja i priznanja koja u poslednje vreme Cvetanović često dobija, Jelena Spirić, opozicina odbornica lokalnog parlamenta, vidi kao prikrivanje neuspeha u ozbiljnom poslu kojim bi gradonačelnik trebalo da se bavi.

Džentlmena u vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci nema, kaže ona, i tvrdi da je na snazi zloupotreba žena zarad prikrivanja malverzacija.

Bilo bi mi draže da je poznat u Srbiji, a pre svega u Leskovcu, po privlačenju investicija, otvaranju novih radnih mesta ili bar jednim kapitalnim objektom za punih 7 godina rukovođenja gradom, a ne najnižim platama u Srbiji i neuspehom da stvori uslove za pristojan život u Leskovcu – kaže Spirićeva.

Kao aktuelnije teme od gradonačelnikovog estradnog života, ona ističe činjenicu o masovnom iseljavanju ljudi iz Leskovca.

Podsetimo, Cvetanoviću je prošle nedelje iz Hong Konga stigao časopis i 2 diplome za uspešnog lidera, nagrade za koje svako može sam da se prijavi i za šta se plaća kotizacija od više stotina evra…

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) VELIKA POBEDA GRAĐANA – IZGUBIO SI VEČITI ZAMENIČE VESIĆU!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments