Društvo

HAOS na severu KOSOVA: ROSU pucaju na srpski narod (VIDEO)

U Severnoj Mitrovici i Zvečanu jutros u upadu Kosovske policije korišćene su šok bombe i suzavac, kao i vatreno oružje, nekoliko stotina Srba izašlo je na ulice, a desetine su povređene. Jedan Srbin se nalazi u bolnici sa teškom povredom grudi.

Sve je počelo kada je Kosovska policija iz Južne Mitrovice upala oko 8 časova u jednu od gradskih apoteka u severnom delu grada zbog navodno carinskih papira o nabavci lekova, a kako navode očevici, upali su i u nekoliko radnji, piše potal kosovo-online.com.

Navodno, radi se o “akciji sprečavanja krijumčarenja robe”. Narod se zatim okupio šokiran ovakvim upadom policije na sever, a situacija je eskalirala kada su policajci počeli da bacaju šok bombe i suzavac. Okupljeni građani su tada uzvratili kamenicama.

Pripadnici Rosu u Severnoj Mitrovici 

Nakon što su pripadnici Kosovske policije suzavcem i šok bombama intervenisali protiv okupljenih građana, u Severnu Mitrovicu su iz južnog dela grada pristigli i pripadnici Rosu.

Oštećeno više automobila

Tokom obračuna je pričinjena materijalna šteta na više civilnih automobila parkiranih u blizini, a jedan automobil je zapaljen na raskrsnici između Srednje tehničke škole “Mihailo Petrović-Alas” i Bošnjačke mahale.

Šok bombe i suzavac i u Zvečanu

Kako Kosovo onlajn saznaje, policija je intervenisala suzavcem i šok bombama i u Zvečanu.

Blokiran most kod “Dudinog krša”

Kosovska policija i Rosu blokirali su most kod “Dudinog krša”. Taj put spaja Mitrovicu sa magistralnim putem Priština – Raška.

Upucan Srbin u Zvečanu, šestoro primljeno u KBC Kosovska Mitrovica

Prema poslednjim informacijama šestoro Srba je primljeno u KBC Kosovska Mitrovica. U najtežem stanju je muškarac iz Zvečana, koji je upucan s leđa u predelu grudnog koša.

Barikade u Zvečanu

Okupljeni građani u Zvečanu postavljaju barikade.

Vučić krenuo u Rašku 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio se u Rašku na hitan sastanak sa predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji, prenosi Tanjug.

Policija privela Srbina u Zvečanu 

Kosovska policija uhapsila je muškarca srpske nacionalnosti u Zvečanu, prenosi Indeksonlajn.

Kurti: Akcija je završena

Premijer Kosova Aljbin Kurti reagovao je nakon akcije kosovske policije u Severnoj Mitrovici i Zvečanu i pozvao na smirivanje situacije uz poruku da je akcija završena.

Detonacije kod Bošnjačke mahale

Poslednja detonacija koja se čula u Severnoj Mitrovici bila je iz pravca Bošnjačke mahale.

Oglasio se i Borelj

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj poručio je da odmah moraju da se prekinu nasilni incidenti na severu Kosova i naveo da sva otvorena pitanja moraju da se rešavaju kroz dijalog.

Kosovska policija pucala Srećku Sofronijeviću u leđa

Srećko Sofronijević iz Zvečana upucan je jutros od strane pripadnika specijalne kosovske policije, i on je u teškom stanju primljen u KBC Kosovska Mitrovica.

Elek: Izvadili smo metak, pacijent je u stabilnom stanju

Direktor KBC u Severnoj Mitrovici Zlatan Elek rekao je za Kosovo onlajn da su, nakon jutrošnje akcije Kosovske policije u Severnoj Mitrovici dve osobe hopitalizovane.

“U KBC Kosovska Mitrovica smeštena su dva pacijenta, jedan teško povređen, upucan je mučki s leđa, ima povrede desne lopatice, prelom drugog rebra i metak mu je izašao na prednju stranu vrata, uz obilno krvarenje. Urađena je hitna hirurška intervencija, metak je izvađen. On se nalazi u jedinici intenzivne nege i za sada je u stabilnom zdravstvenom stanju”, rekao je Elek.

 

Izvor: www.kosovo-online.com

 

 

Comments

comments