Društvo

Srbin u Zvečanu mučki upucan u leđa, trenutno na intenzivnoj nezi u KBC Kosovska Mitrovica

Srećko Sofronijević iz Zvečana upucan je jutros od strane pripadnika specijalne kosovske policije, i on je u teškom stanju primljen u KBC Kosovska Mitrovica.

 

Direktor KBC u Severnoj Mitrovici Zlatan Elek rekao je za Kosovo onlajn da su, nakon jutrošnje akcije Kosovske policije u Severnoj Mitrovici, dve osobe hopitalizovane, od kojih je jedna sa teškim povredama usled rane zadobijene vatrenim oružjem podvrgnuta hirurškoj intervenciji.

-U KBC Kosovska Mitrovica smeštena su dva pacijenta, jedan teško povređen, upucan je mučki s leđa, ima povrede desne lopatice, prelom drugog rebra i metak mu je izašao na prednju stranu vrata, uz obilno krvarenje, urađena je hitna hirurška intervencija, metak je izvađen, nalazi se u jedinici intenzivne nege i za sada je u stabilnom zdravstvenom stanju, rekao je Elek.

Dodao je da je drugi povređeni povređen u predelu grudnog koša tupom traumom, da je trenutno na ispitivanju, kao i to da mu je stacionarno lečenje.

Ostale osobe, su prema Elekovim rečima zadobile povrede od šok bombi, gumenih metaka i suzavca i da su se prvi povređeni javili na Očno odeljenje.

Pokret “1 od 5 miliona” je saopštio da ima saznanja da je Srećko Sofronijević upucan u leđa dok je radio u svojoj bašti, te zatražio hitnu istragu o tome ko ga je, imenom i prezimenom, ustrelio. To što je Srećko brutalno upucan u leđa usred bašte, pokazuje da su današnji krvavi događaji na severu Kosova i Metohije posledica prekomerne upotrebe sile od strane pripadnika ROSU, ocenjuje “1 od 5 miliona”.

Da podsetimo, jutros oko devet sati kosovska policija upala je u Kosovsku Mitrovicu, navodno u borbi protiv krijumčarenja robe, da bi eskalirao sukob sa okupljenim građanima.

Comments

comments